Pac za divljeg zeca vrlo je važan kod pripreme jela s divljim zecom. Donosimo jedostavan recept za pripremu paca za divljeg zeca. Pac je brzo gotov, ali ostavatite divljeg zeca da barem 12 sati odstoji u pacu prije same pripreme.
Sastojci za pac za divljeg zeca:
- 1 divlji zec
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 lista lovora
- 600 ml bijelog vina
- maslinovo ulje
- 1 mrkva
- 1 stabljika celera
- sol
- papar
- 1 grančica ružmarina
- nekoliko velikih listova kadulje po ukusu
Pac za divljeg zeca priprema:
Narežite divljeg zeca na komade i ostavite sa strane nekoliko trenutaka. Za pac narežite luk, celer i mrkvu na komade i dodajte u zdjelu s mesom. Sada dodajte začine i dobro promiješajte sve sastojke. Prekrijte zdjelu prozirnom folijom i ostavite divljeg zeca da se paca u hladnjaku oko 12 sati. Kada vrijeme pacanja istekne, uzmite komade jedan po jedan i stavite ih u veliko, prostrano cjedilo da filtrirate pac.