Kulinarstvo /

Ovaj recept za pileći zabatak u tavi morate probati

Image
Foto: Pixabay

Bez obzira na vaše kulinarsko iskustvo, ovaj jednostavan recept za pileći zabatak u tavi neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema pileći zabatak u tavi.

23.7.2023.
10:06
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan recept za pileće zabatke na tavi s jednostavnim umakom od vrhnja od češnjaka savršena je pileća večera.. Svi vole ovo sočno jelo od piletine, a potrebno je manje od 30 minuta da se napravi. Sastojci za pileći zabatak na tavi su:

  • 6 pilećih bataka bez kostiju
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice luka u prahu
  • 1/2 žličice slatke paprike
  • sol i papar, po ukusu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 1 mala ljutika, mljevena
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 120 ml pileće juhe
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 80 mL vrhnja za kuhanje
  • Svježe nasjeckani peršin, za ukras

Kada želite pripremiti pileći zabatak na tavi najprije u maloj zdjeli pomiješajte češnjak u prahu, luk u prahu, papriku, sol i crni papar. Smjesu začina utrljajte preko svih pilećih bataka, s obje strane. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Stavite pileće batake s kožom prema dolje u vruću tavu i pržite dok koža ne postane hrskava oko 5 minuta, okrenite pileće batake i pržite još 8 do 10 minuta. Prebacite piletinu na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte maslac, ljutiku i češnjak u tavu. Kuhajte 1 minutu. Umiješajte pileću juhu, limunov sok i majčinu dušicu. Smanjite vatru i umiješajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte oko 5 minuta uz povremeno miješanje ili dok se umak malo ne zgusne. Vratite piletinu u tavu s umakom i pomiješajte. Pileći zabatak na tavi već je gotov i spreman za posluživanje. Ukrasite svježim peršinom i piletinu poslužite toplu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo