Kulinarstvo / Ovaj recept za pileći zabatak u tavi morate probati

Image
Foto: Pixabay

Bez obzira na vaše kulinarsko iskustvo, ovaj jednostavan recept za pileći zabatak u tavi neće vas razočarati. Saznajte kako se priprema pileći zabatak u tavi.

23.7.2023.
10:06
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan recept za pileće zabatke na tavi s jednostavnim umakom od vrhnja od češnjaka savršena je pileća večera.. Svi vole ovo sočno jelo od piletine, a potrebno je manje od 30 minuta da se napravi. Sastojci za pileći zabatak na tavi su:

  • 6 pilećih bataka bez kostiju
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice luka u prahu
  • 1/2 žličice slatke paprike
  • sol i papar, po ukusu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 1 mala ljutika, mljevena
  • 3 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 120 ml pileće juhe
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 80 mL vrhnja za kuhanje
  • Svježe nasjeckani peršin, za ukras

Kada želite pripremiti pileći zabatak na tavi najprije u maloj zdjeli pomiješajte češnjak u prahu, luk u prahu, papriku, sol i crni papar. Smjesu začina utrljajte preko svih pilećih bataka, s obje strane. Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslinovo ulje. Stavite pileće batake s kožom prema dolje u vruću tavu i pržite dok koža ne postane hrskava oko 5 minuta, okrenite pileće batake i pržite još 8 do 10 minuta. Prebacite piletinu na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte maslac, ljutiku i češnjak u tavu. Kuhajte 1 minutu. Umiješajte pileću juhu, limunov sok i majčinu dušicu. Smanjite vatru i umiješajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte oko 5 minuta uz povremeno miješanje ili dok se umak malo ne zgusne. Vratite piletinu u tavu s umakom i pomiješajte. Pileći zabatak na tavi već je gotov i spreman za posluživanje. Ukrasite svježim peršinom i piletinu poslužite toplu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo