Umak od celera je jelo koje se jednostavno priprema i možete ga pripremiti kod kuće za svoju obitelj i prijatelje. Ovaj recept za umak možete koristiti za tostove i sendviče. Pripremljen od celera, višenamjenskog brašna, maslaca i začina, ovaj umak od celera može se napraviti za manje od 30 minuta.
Sastojci za umak od celera su:
- 6 vezica nasjeckanog celera
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- sol i crni papar, po ukusu
Kada pripremate umak od celera najprije stavite tavu na srednju vatru i u nju dodajte vodu. Prokuhajte vodu i u nju dodajte nasjeckani celer. Neka celer kuha oko 2 minute, a zatim dodajte sol i crni papar po ukusu. Pustite da se svi začini zajedno sa celerom pirjaju 5 minuta. Uzmite drugu tavu i u nju stavite maslac pomiješan s brašnom. Držite tavu na srednjoj vatri i pustite da brašno dobije svijetlosmeđu boju. Dodajte ovaj maslac i višenamjensko brašno u smjesu od celera koju ste prethodno pripremili. Ovu tek pripremljenu smjesu pustite da kuha 5 minuta. Umak od celera već je gotov i spreman za posluživanje. Umak od celera poslužite dok je vruć. Dobar tek!