Postoje različite vrste brašna, pa ih prema njihovoj namjeni treba i koristiti. Odlučili ste pohati meso i ne znate je li oštro ili glatko brašno za pohanje. Koje brašno koristiti za pohanje - oštro ili glatko brašno?
Glatko pšenično brašno mekane je teksture i većinom se koristi za pečenje kolača, bijelog kruha, dizanih kolača i raznih peciva mliječnog podrijetla. Također pogodnije je i za štrudle, sirnice i slične kolače.
Većina ljudi ne preferira pohanje glatkim brašnom jer će se slabije povezati sa smjesom pa može doći do nezgoda prilikom procesa pohanja.
S druge strane, iako se i pšenično brašno također koristi za brojne vrste prhkih kolača, kao i biskvite i kekse, ipak je pogodnije za pohanje, poglavito zbog svoje grublje teksture.
Takva tekstura pomaže pri pohanju zbog boljeg prianjanja uz razne namirnice. Oštrim brašnom dobit ćete hrskavu koricu tijekom pohanja kakvu ste poželjeli. Oštro brašno koristi se i za zapršku za variva.