Osso buco na tavi je obrok kojim ćete sigurno oduševiti vaše ukućane.
Za pripremu jela osso buco na tavi potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 50 dkg teleće koljenice
- začini
- brašno
- luk
- mrkva
- češnjak
- bijelo vino
- pasirana rajčica
- začini.
Osso buco na tavi recept:
Meso očistite od kostiju i začinite ga. Potom svaki odrezak uvaljajte u brašno i prepržite na zagrijanom ulju. Pržite sa svake strane otprilike minutu pa izvadite meso. Sada na isto ulje stavite sitno nasjeckani luk te ga pržite dok ne poprimi zlatnu boju pa možete dodati i mrkvu narezanu na kockice. Prelijte vodom i lagano dinstajte dok mrkva ne omekša. Kada je mrkva omekšala, dodati sitno narezani češnjak i sve dobro promiješati. Sada možete dodati bijelo vino i pojačati vatru. Kuhati sve dok alkohol ne ispari pa možete dodati začine po želji i pasiranu rajčicu. Sve to zajedno prokuhajte nekoliko minuta pa možete vratiti odreske koje ste prije sklonili sa strane. Odreske potopite u dobiveni umak i pustite ih da se tako dinstaju najmanje sat vremena.
Osso buco na tavi je gotov, dobar tek!