Ako ste u potrazi za dobrom idejom za pripremu priloga tada pokušajte s heljdom. Heljda je vrlo ukusna i hranjiva, a i vrlo se jednostavno priprema. Donosimo osnovni recept kako pripremiti heljdu koji možete prilagoditi svom ukusu. Začinite heljdu začinima prema svom ukusu i napravite savršeni prilog.
Sastojci za pripremu heljde:
- šalica heljde
- 1/2 litre vode
- prstohvat soli
Kako pripremiti heljdu:
Isperite heljdu i stavite je u posudu s vodom koju ste posolili.
Kada heljda zavrije, smanjite vatru i lagano kuhajte još oko 20 minuta dok heljda ne upije svu tekućinu. Kada je kuhana, maknite je s vatre i ostavite oko 5 minuta.
Promiješajte heljdu i možete je poslužiti. Heljda je odličan izbor za prilog uz glavna jela, ali može se dodati i u različite salate.