Jedan od najčešćih načina kako pripremiti carsko meso je u pećnici. Za pripremu je bitna dobra marinada i prilagoditi vrijeme pečenja debljini mesa. Prilagodite ovaj recept svom ukusu osobito što se tiče začina. U marinadu dodajte kombinaciju začina prema želji i dobit ćete ukusno i sočno glavno jelo.
Sastojci za pripremu carskog mesa:
- 1,5 kg carskog mesa
- sol
- papar
- 4 češnja češnjaka
- ulje
- začini prema izboru - ružmarin
Kako pripremiti carsko meso:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Napravite marinadu od češnjaka, soli, papra, ulja, sola od limuna i ružmarina. Utrljajte marinadu u carsko meso i stavite u lim za pečenje. Ostavite meso u marinadi barem 20-ak minuta. Nakon toga prekrijte meso s aluminijskom folijom.
Stavite peći meso u pećnicu oko 2 sata. Pred kraj pečenja, zadnjih 15-ak minuta maknite foliju i zapecite meso.
Carsko meso ostat će sočno i mekano. Ostavite carsko meso da odstoji barem 10 minuta prije rezanja. Ovo je osnovni način kako pripremiti carsko meso. Recept možete prilagoditi svom ukusu što se tiče začina.