Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
PRAVA POSLASTICA /

Osjetite dašak indijske kuhinje

Tomislav Gretić danas je pripremio ukusnu juhu kompliciranog imena.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Mulligatawny juha

SASTOJCI:

Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista.

1 cijelo pile

curry prah

luk

češnjak

đumbir

mrkva

celer

jabuka

peršin

lovor

klinčić

cimet

maslinovo ulje

vrhnje za kuhanje

list korijandera

sol

papar

PRIPREMA:

Prvo napravite pileći temeljac tako da neočišćeni luk prepržite u dubokoj posudi bez ulja.

Pile odvojite na komade i odvojite zabatke koje stavite u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte na njih curry prah, malo ulja, promiješajte i stavite u jako zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 30 minuta. Dok se zabatak peče, na luk dodajte nasjeckane mrkve, korijen peršina, malo češnjaka,  dobro sve zapržite, dodajte vruću vodu te nakon toga u posudu dodajte i ostatak piletine.

Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista. Promiješajte i zalijte temeljcem, dodajte jabuku i sve zajedno kuhajte 15 minuta dok povrće ne omekša.

Nakon toga povrće izmiksajte u loncu, dodajte malo vrhnja za kuhanje i pustite da prokuha. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice, stavite na tanjur i prelijte sa izmiksanom juhom.

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike