Osjetite dašak indijske kuhinje
Mulligatawny juha
Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista.
1 cijelo pile
curry prah
luk
češnjak
đumbir
mrkva
celer
jabuka
peršin
lovor
klinčić
cimet
maslinovo ulje
vrhnje za kuhanje
list korijandera
sol
papar
Prvo napravite pileći temeljac tako da neočišćeni luk prepržite u dubokoj posudi bez ulja.
Pile odvojite na komade i odvojite zabatke koje stavite u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte na njih curry prah, malo ulja, promiješajte i stavite u jako zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 30 minuta. Dok se zabatak peče, na luk dodajte nasjeckane mrkve, korijen peršina, malo češnjaka, dobro sve zapržite, dodajte vruću vodu te nakon toga u posudu dodajte i ostatak piletine.
Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista. Promiješajte i zalijte temeljcem, dodajte jabuku i sve zajedno kuhajte 15 minuta dok povrće ne omekša.
Nakon toga povrće izmiksajte u loncu, dodajte malo vrhnja za kuhanje i pustite da prokuha. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice, stavite na tanjur i prelijte sa izmiksanom juhom.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.
403 Forbidden