Mulligatawny juha
SASTOJCI:
Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista.
- 1 cijelo pile
- curry prah
- luk
- češnjak
- đumbir
- mrkva
- celer
- jabuka
- peršin
- lovor
- klinčić
- cimet
- maslinovo ulje
- vrhnje za kuhanje
- list korijandera
- sol
- papar
PRIPREMA:
Prvo napravite pileći temeljac tako da neočišćeni luk prepržite u dubokoj posudi bez ulja.
Pile odvojite na komade i odvojite zabatke koje stavite u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte na njih curry prah, malo ulja, promiješajte i stavite u jako zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 30 minuta. Dok se zabatak peče, na luk dodajte nasjeckane mrkve, korijen peršina, malo češnjaka, dobro sve zapržite, dodajte vruću vodu te nakon toga u posudu dodajte i ostatak piletine.
Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista. Promiješajte i zalijte temeljcem, dodajte jabuku i sve zajedno kuhajte 15 minuta dok povrće ne omekša.
Nakon toga povrće izmiksajte u loncu, dodajte malo vrhnja za kuhanje i pustite da prokuha. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice, stavite na tanjur i prelijte sa izmiksanom juhom.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.