PRAVA POSLASTICA / Osjetite dašak indijske kuhinje

Tomislav Gretić danas je pripremio ukusnu juhu kompliciranog imena.

12.4.2013.
18:00
VOYO logo

Mulligatawny juha

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista.

  1. 1 cijelo pile
  2. curry prah
  3. luk
  4. češnjak
  5. đumbir
  6. mrkva
  7. celer
  8. jabuka
  9. peršin
  10. lovor
  11. klinčić
  12. cimet
  13. maslinovo ulje
  14. vrhnje za kuhanje
  15. list korijandera
  16. sol
  17. papar
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo napravite pileći temeljac tako da neočišćeni luk prepržite u dubokoj posudi bez ulja.

Pile odvojite na komade i odvojite zabatke koje stavite u posudu za pečenje, posolite ih, dodajte na njih curry prah, malo ulja, promiješajte i stavite u jako zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 30 minuta. Dok se zabatak peče, na luk dodajte nasjeckane mrkve, korijen peršina, malo češnjaka,  dobro sve zapržite, dodajte vruću vodu te nakon toga u posudu dodajte i ostatak piletine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Dok se temeljac kuha, krupno narežite celer, luk, peršin, mrkvu, đumbir i češnjak. Na zagrijanu tavu dodajte ulje i povrće, sjemenke korijandera, cimet, par klinčića, curry prah i dva do tri lovorova lista. Promiješajte i zalijte temeljcem, dodajte jabuku i sve zajedno kuhajte 15 minuta dok povrće ne omekša.

Nakon toga povrće izmiksajte u loncu, dodajte malo vrhnja za kuhanje i pustite da prokuha. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz pećnice, stavite na tanjur i prelijte sa izmiksanom juhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo