Orada u foliji pečena na grill tavi ili na roštilju odlično je jelo. Pripremite marinadu za oradu i ispecite u foliji, rezultat će biti ukusno jelo koje će oduševiti vaše ukućane. Kako pripremiti oradu u foliji?
Sastojci za pripremu orade u pećnici:
- 2-3 orade
- 2 limuna
- 150 ml bijelog vina
- 1 šaka peršina
- sol
- papar
- ulje
Priprema orade u pećnici:
Prije pripremanja orada u foliji, potpuno ih očistite te ih natrljajte izvana i iznutra limunom. Namastite ih i kratko stavite u jako zagrijanu grill tavu ili roštilj, tako da se na ribi stvore crte od roštilja. Stavite ribu u zdjelu i unutra ulijte vino. Ostavite da tako odstoji barem 30 minuta.
Svaku oradu stavite u komad podmazane folije. Napunite orade kriškama limuna i grančicama peršina, po želji možete dodati začine još jednom uz češnjak, kako biste dobili što aromatičniji okus u konačnici.
Važno je da orade dobro zamotate folijom, napravite nekoliko rupica iglom i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na umjerenoj temperaturi, na oko 30 do 35 minuta. Nakon proteka vremena vaše orade u foliji su spremne za posluživanje.