Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako pripremiti oradu u foliji?

Orade se pripremaju na razne načine, a sve popularnije postaje njihovo pečenje u foliji. Kako se pripremaju orade u foliji?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Orada u foliji pečena na grill tavi ili na roštilju odlično je jelo. Pripremite marinadu za oradu i ispecite u foliji, rezultat će biti ukusno jelo koje će oduševiti vaše ukućane. Kako pripremiti oradu u foliji?

Sastojci za pripremu orade u pećnici:

2-3 orade

2 limuna

150 ml bijelog vina

1 šaka peršina

sol

papar

ulje

Priprema orade u pećnici:

Prije pripremanja orada u foliji, potpuno ih očistite te ih natrljajte izvana i iznutra limunom. Namastite ih i kratko stavite u jako zagrijanu grill tavu ili roštilj, tako da se na ribi stvore crte od roštilja. Stavite ribu u zdjelu i unutra ulijte vino. Ostavite da tako odstoji barem 30 minuta.

Svaku oradu stavite u komad podmazane folije. Napunite orade kriškama limuna i grančicama peršina, po želji možete dodati začine još jednom uz češnjak, kako biste dobili što aromatičniji okus u konačnici.

Važno je da orade dobro zamotate folijom, napravite nekoliko rupica iglom i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na umjerenoj temperaturi, na oko 30 do 35 minuta. Nakon proteka vremena vaše orade u foliji su spremne za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike