Odlučili ste pripremiti ganache od bijele čokolade, ali ne znate koji je pravilan omjer? Kako bi ganache uspio važno je znati pravilan omjer bijele čokolade i vrhnja za šlag.
Smatra se da je najbolji omjer bijele čokolade i vrhnja za šlag - 1:1.
Ganache od bijele čokolade – priprema:
5 dcl vrhnja za šlag
50 dkg bijele čokolade
Postoje dvije metode pripreme ganachi od bijele čokolade.
U mikrovalnoj pećnici otopite bijelu čokoladu. Čokolada se mora potpuno otopiti. Zatim, vrhnje za šlag zagrijte na sobnu temperaturu. Ne treba ga kuhati. Sada u otopljenu čokoladu dodajte 1/3 vrhnja i lagano promiješajte lopaticom ili pjenjačom.
Umiješajte još 1/3 vrhnja i miksajte do glatke smjese. Zatim dodajte zadnju trećinu čkolade i napravite svilenkasto glatku smjesu.
Ostavite na sobnoj temperaturi sat-dva da se zgusne ili stavite u hladnjalZa ubrzanje, možete ga staviti u hladnjak.
Druga metoda je da stavite kuhati vrhnje za šlag zajedno s čokoladom. Uz stalno miješanje, ali ne mikserom, kuhajte kremu dok ona ne postane svilenkasto glatka.
Gotov ganache od bijele čokolade je tekući, ostavite ga na hladno mjesto nekoliko sati i on će se stvrdnuti.