Pravilan omjer za ganache od bijele čokolade
Odlučili ste pripremiti ganache od bijele čokolade, ali ne znate koji je pravilan omjer? Kako bi ganache uspio važno je znati pravilan omjer bijele čokolade i vrhnja za šlag.
Smatra se da je najbolji omjer bijele čokolade i vrhnja za šlag - 1:1.
Ganache od bijele čokolade – priprema:
5 dcl vrhnja za šlag
Postoje dvije metode pripreme ganachi od bijele čokolade.
U mikrovalnoj pećnici otopite bijelu čokoladu. Čokolada se mora potpuno otopiti. Zatim, vrhnje za šlag zagrijte na sobnu temperaturu. Ne treba ga kuhati. Sada u otopljenu čokoladu dodajte 1/3 vrhnja i lagano promiješajte lopaticom ili pjenjačom.
Umiješajte još 1/3 vrhnja i miksajte do glatke smjese. Zatim dodajte zadnju trećinu čkolade i napravite svilenkasto glatku smjesu.
Ostavite na sobnoj temperaturi sat-dva da se zgusne ili stavite u hladnjalZa ubrzanje, možete ga staviti u hladnjak.
Druga metoda je da stavite kuhati vrhnje za šlag zajedno s čokoladom. Uz stalno miješanje, ali ne mikserom, kuhajte kremu dok ona ne postane svilenkasto glatka.
Gotov ganache od bijele čokolade je tekući, ostavite ga na hladno mjesto nekoliko sati i on će se stvrdnuti.