Krema /

Pravilan omjer za ganache od bijele čokolade

Image
Foto: Pixabay

Kako bi ganache od bijele čokolade uspio vrlo je važno napraviti pravi omjer čokolade i vrhnja za šlag. Koji je pravila omjer za ganache od bijele čokolade?

25.12.2021.
15:00
Pixabay
VOYO logo

Odlučili ste pripremiti ganache od bijele čokolade, ali ne znate koji je pravilan omjer? Kako bi ganache uspio važno je znati pravilan omjer bijele čokolade i vrhnja za šlag.

Smatra se da je najbolji omjer bijele čokolade i vrhnja za šlag - 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ganache od bijele čokolade – priprema:

5 dcl vrhnja za šlag
50 dkg bijele čokolade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje dvije metode pripreme ganachi od bijele čokolade.

U mikrovalnoj pećnici otopite bijelu čokoladu. Čokolada se mora potpuno otopiti. Zatim, vrhnje za šlag zagrijte na sobnu temperaturu. Ne treba ga kuhati. Sada u otopljenu čokoladu dodajte 1/3 vrhnja i lagano promiješajte lopaticom ili pjenjačom.

Umiješajte još 1/3 vrhnja i miksajte do glatke smjese. Zatim dodajte zadnju trećinu čkolade i napravite svilenkasto glatku smjesu.

Ostavite na sobnoj temperaturi sat-dva da se zgusne ili stavite u hladnjalZa ubrzanje, možete ga staviti u hladnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga metoda je da stavite kuhati vrhnje za šlag zajedno s čokoladom. Uz stalno miješanje, ali ne mikserom, kuhajte kremu dok ona ne postane svilenkasto glatka.

Gotov ganache od bijele čokolade je tekući, ostavite ga na hladno mjesto nekoliko sati i on će se stvrdnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo