Kuharica /

Koji je najbolji omjer svježeg i suhog kvasca?

Image
Foto: Pixabay

Pravite jelo, i niste sigurni koji je omjer svježeg i suhog kvasca prilikom pripreme? Saznajte koji je najbolji omjer svježeg i suhog kvasca.

23.4.2022.
13:11
Pixabay
VOYO logo

Pekarski kvasac je uobičajeni naziv za sojeve kvasca koji se obično koriste u pečenju kruha i drugih pekarskih proizvoda, služeći kao sredstvo za dizanje koje uzrokuje da se kruh diže (širi i postaje lakši i mekši) pretvaranjem šećera koji se može fermentirati u tijestu u ugljični dioksid i etanol.

Kvasac može biti svježi li suhi. Ne koriste se u istoj količini prilikom primjene, tako da vam u ostatku teksta donosimo omjer svježeg i suhog kvasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pretvorbu iz svježeg kvasca u suhi suhi kvasac, pomnožite svježu količinu kvasca s 0,4. Suhi kvasac mora se hidratizirati u toploj vodi prije nego što se ubaci u tijesto. Za pretvorbu iz svježeg kvasca u suhi kvasac, pomnožite svježu količinu kvasca s 0,33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo