Bulgur pšenica je napuknuta pšenica napravljena blanširanjem krupice koja se zatim drobi u manje komadiće. Obično se koristi u bliskoistočnim jelima kao što su variva i salate ili se kuha u mlijeku za puding ili kašu. Kako se priprema bulgur i koji je omjer bulgura i vode?
Trebate li namakati bulgur pšenicu? Koji je omjer bulgura i pšenice?
Bulgur možete potopiti u kipuću vodu da ga skuhate, ali ga ne morate namakati prije kuhanja ako ga dodajete u jelo.
Kako kuhati bulgur pšenicu? Koji je omjer bulgura i vode?
Prokuhajte bulgur u vodi 10-15 minuta ili stavite u zdjelu otpornu na toplinu, prelijte kipućom vodom i ostavite da se namače 20-30 minuta, dok se voda ne upije i zrna omekšaju. Natapanjem bulgura dobit ćete ljepšu teksturu, što je savršeno za salate. Može se kuhati i od sirovog u juhama i varivima.
Osnovni način kuhanja:
Stavite bulgur pšenicu u zdjelu otpornu na toplinu. Prelijte kuhalom kipućom vodom, prekrivši zrna oko 2-3 cm. Pokrijte posudu tanjurom ili kuhinjskim ručnikom i ostavite da se namače 20-30 minuta dok se sva voda ne upije. (Možete koristiti i temeljac za više okusa). Samo je važno da vam omjer bulgura i vode bude 1:1. Vilicom odvojite zrna i paperje, a zatim ih ubacite u salate ili poslužite uz druga jela.