Recept i priprema /

Koji je najbolji omjer bulguda i vode?

Image
Foto: Pixabay

Omjer bulgura i pšenice jako je bitan u pripremi bulgura. Važno je staviti točan omjer bulgur i pšenice kako biste dobili savršenu strukturu za jelo.

17.5.2022.
10:38
Pixabay
VOYO logo

Bulgur pšenica je napuknuta pšenica napravljena blanširanjem krupice koja se zatim drobi u manje komadiće. Obično se koristi u bliskoistočnim jelima kao što su variva i salate ili se kuha u mlijeku za puding ili kašu. Kako se priprema bulgur i koji je omjer bulgura i vode?

Trebate li namakati bulgur pšenicu? Koji je omjer bulgura i pšenice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bulgur možete potopiti u kipuću vodu da ga skuhate, ali ga ne morate namakati prije kuhanja ako ga dodajete u jelo.

Kako kuhati bulgur pšenicu? Koji je omjer bulgura i vode?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokuhajte bulgur u vodi 10-15 minuta ili stavite u zdjelu otpornu na toplinu, prelijte kipućom vodom i ostavite da se namače 20-30 minuta, dok se voda ne upije i zrna omekšaju. Natapanjem bulgura dobit ćete ljepšu teksturu, što je savršeno za salate. Može se kuhati i od sirovog u juhama i varivima.

Osnovni način kuhanja:

Stavite bulgur pšenicu u zdjelu otpornu na toplinu. Prelijte kuhalom kipućom vodom, prekrivši zrna oko 2-3 cm. Pokrijte posudu tanjurom ili kuhinjskim ručnikom i ostavite da se namače 20-30 minuta dok se sva voda ne upije. (Možete koristiti i temeljac za više okusa). Samo je važno da vam omjer bulgura i vode bude 1:1. Vilicom odvojite zrna i paperje, a zatim ih ubacite u salate ili poslužite uz druga jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo