Normativi /

Koji je pravilan omjer brašna i krumpira za knedle?

Image
Foto: Pixabay

Za pripremu krumirovog tijesta za knedle važno je znati koji je pravilan omjer brašna i krumpira za knedle.

13.7.2022.
12:07
Pixabay
VOYO logo

Za ukusne i sočne knedle važno je napraviti dobro tijesto. Koji je pravilan omjer brašna i krumpira za knedle?

Sastojci za knedle od krumpira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg pire krumpira
  • 40 dkg brašna
  • 2 jaja
  • malo ulja
  • sol

Pravilan omjer pire krumpira i brašna od velike je važnosti za pripremu krumpirovog tijesta. Najbolji omjer brašna i krumpira je kada stavite na kilogram pire krumpira 40 dekagrama brašna. Znači, na dva kilograma krumpira ide 80 dkg brašna.

Za pripremu krumpirovog tijesta nakon što ste izmiješali pire krumpir i brašno dodajte još malo soli, 2 jaja i dvije žličice ulja. Napravite glatko tijesto koje je spremno za punjenje s nadjevom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo