Za ukusne i sočne knedle važno je napraviti dobro tijesto. Koji je pravilan omjer brašna i krumpira za knedle?
Sastojci za knedle od krumpira:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 kg pire krumpira
- 40 dkg brašna
- 2 jaja
- malo ulja
- sol
Pravilan omjer pire krumpira i brašna od velike je važnosti za pripremu krumpirovog tijesta. Najbolji omjer brašna i krumpira je kada stavite na kilogram pire krumpira 40 dekagrama brašna. Znači, na dva kilograma krumpira ide 80 dkg brašna.
Za pripremu krumpirovog tijesta nakon što ste izmiješali pire krumpir i brašno dodajte još malo soli, 2 jaja i dvije žličice ulja. Napravite glatko tijesto koje je spremno za punjenje s nadjevom prema želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa