Normativi /

Koji je pravilan omjer brašna i krumpira za knedle?

Image
Foto: Pixabay

Za pripremu krumirovog tijesta za knedle važno je znati koji je pravilan omjer brašna i krumpira za knedle.

13.7.2022.
12:07
Pixabay
VOYO logo

Za ukusne i sočne knedle važno je napraviti dobro tijesto. Koji je pravilan omjer brašna i krumpira za knedle?

Sastojci za knedle od krumpira:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg pire krumpira
  • 40 dkg brašna
  • 2 jaja
  • malo ulja
  • sol

Pravilan omjer pire krumpira i brašna od velike je važnosti za pripremu krumpirovog tijesta. Najbolji omjer brašna i krumpira je kada stavite na kilogram pire krumpira 40 dekagrama brašna. Znači, na dva kilograma krumpira ide 80 dkg brašna.

Za pripremu krumpirovog tijesta nakon što ste izmiješali pire krumpir i brašno dodajte još malo soli, 2 jaja i dvije žličice ulja. Napravite glatko tijesto koje je spremno za punjenje s nadjevom prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo