Praktični savjeti /

Kratki vodič za odmrzavanje namirnica u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Pravilno odmrzavajte namirnica veoma je bitno kako bi sačuvale svoj okus, teksturu i nadasve kvalitetu. Donosimo kratki vodič za odmrzavanje u pećnici

8.11.2022.
11:58
Pixabay
VOYO logo

Odmrzavanje u pećnici jedan je od najčešćih načina odmrzavanja namirnica. Što se sve smije odmrzavati u pećnici? Kako odmrzavati u pećnici?

Odmrzavanje kruha i peciva u pećnici

Odmrznite ih u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi. Uklonite aluminijsku foliju ili plastičnu vrećicu u kojoj je proizvod omotan kako bi se brže odledio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako vam se žuri s odmrzavanjem, možete ga staviti pećnicu na vrlo nisku temperaturu, s tim da na dno pećnice uvijek stavite nisku i široku posudu s vrućom vodom, kako se kruh ili pecivo ne bi osušili, a kora pukla.

Odmrzavanje gotovih jela u pećnici

Ona jela koja se konzumiraju hladna, potrebno je odmrznuti u hladnjaku, a ostala možete direktno iz zamrzivača prebaciti u pećnicu, mikrovalnu ili tavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se radi o smrznutim umacima ili juhama, otopite ih direktno na vatri uz dodavanje malo vode ili juhe. Ako vaše prethodno kuhano jelo ide u aluminijsku ili plastičnu posudu, stavite ih neotvorene pod tekuću vodu.

I na kraju ne zaboravite:

  • Nikada nemojte ponovno zamrzavati hranu koju ste odmrznuli.
  • Uvijek zamrzavajte u dijelovima koje ćete konzumirati kako biste izbjegli bacanje hrane.
  • Označite i pravilno čuvajte hranu prilikom zamrzavanja.
  • Ako zamrzavate hranu koju ste upravo skuhali, pustite je da se potpuno ohladi prije nego je stavite u zamrzivač.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo