Njoki u umaku od rajčice mogu biti glavno jelo ili dodatak bez mesa, ovisno o vašem ukusu. Lako se može napraviti vegetarijanski ako zamijenite pileću juhu juhom od povrća.
Sastojci za njoke u umaku od rajčice:
- žlica maslinovog ulja
- žlica maslaca
- 3 češnja češnjaka nasjeckana
- limenka rajčice narezane na kockice sa sokovima
- 2 žlice paste od rajčice
- 1/4 šalice pileće juhe ili juhe od povrća
- malo talijanskog začina
- pola kg njoka od krumpira
- 1/2 šalice naribane mozzarelle
- 1/2 šalice svježe ribanog parmezana
Mala šaka svježeg bosiljka narezanog na tanke ploške. Sol i papar po ukusu.
Dodajte ulje i maslac u duboku tavu na srednje jakoj vatri. Kad se zagrije, dodajte češnjak i kuhajte 30 sekundi.
U tavu dodajte rajčice narezane na kockice, pastu od rajčice, pileću juhu i talijanske začine. Promiješajte.
Umiješajte njoke. Pustite da se kuhaju uz često miješanje da se ne zalijepe za dno posude dok ne bude kuhano (oko 5-7 minuta). Umak će se zgusnuti jer njoki u umaku od rajčice puste škrob. Njoke u umaku od rajčice kušajte, a ako su kuhani umiješajte mozzarellu, parmezan i bosiljak dok se sirevi ne otope. Po potrebi začinite soli i paprom i odmah poslužite njoke u umaku od rajčice.