Recept i priprema /

Kako pripremiti njoke u umaku od rajčice?

Image
Foto: Pixabay

Recept za njoke u umaku od rajčice jednostavan je i ukusan obrok. Kako pripremiti njoke u umaku od rajčice?

18.8.2022.
14:08
Pixabay
VOYO logo

Njoki u umaku od rajčice mogu biti glavno jelo ili dodatak bez mesa, ovisno o vašem ukusu. Lako se može napraviti vegetarijanski ako zamijenite pileću juhu juhom od povrća.

Sastojci za njoke u umaku od rajčice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • žlica maslaca
  • 3 češnja češnjaka nasjeckana
  • limenka rajčice narezane na kockice sa sokovima
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1/4 šalice pileće juhe ili juhe od povrća
  • malo talijanskog začina
  • pola kg njoka od krumpira
  • 1/2 šalice naribane mozzarelle
  • 1/2 šalice svježe ribanog parmezana

Mala šaka svježeg bosiljka narezanog na tanke ploške. Sol i papar po ukusu.

Dodajte ulje i maslac u duboku tavu na srednje jakoj vatri. Kad se zagrije, dodajte češnjak i kuhajte 30 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu dodajte rajčice narezane na kockice, pastu od rajčice, pileću juhu i talijanske začine. Promiješajte.

Umiješajte njoke. Pustite da se kuhaju uz često miješanje da se ne zalijepe za dno posude dok ne bude kuhano (oko 5-7 minuta). Umak će se zgusnuti jer njoki u umaku od rajčice puste škrob. Njoke u umaku od rajčice kušajte, a ako su kuhani umiješajte mozzarellu, parmezan i bosiljak dok se sirevi ne otope. Po potrebi začinite soli i paprom i odmah poslužite njoke u umaku od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo