Kuharica /

Njoki s bogatim i kremastim umakom od sira

Image
Foto: Pixabay

Njoki sa sirom su tradicionalne talijanske okruglice koje se obično prave od krumpira, brašna i jaja. Ovaj recept kombinira mekane njoke s bogatim i kremastim umakom od sira za ukusan i ugodan obrok.

12.1.2023.
14:32
Pixabay
VOYO logo

Njoke sa sirom možete poslužiti kao obrok ili prilog drugom jelu. Kako se pripremaju njoki sa sirom?

Sastojci za njoke sa sirom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g njoka
  • 4 žlice maslaca
  • 4 češnja češnjaka, mljevena
  • 30 g brašna
  • 400 ml mlijeka
  • 200 g ribanog parmezana
  • 60 g ribanog sira
  • sol i papar, po ukusu
  • nasjeckani svježi peršin za ukras

Upute za njoke sa sirom:

Njoke kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite njoke i ostavite sa strane. U velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte 1-2 minute dok ne zamiriše. Umiješajte brašno i kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne postane tijesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupno ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Pustite smjesu da zavrije i kuhajte 2-3 minute, odnosno dok se ne zgusne. Maknite tavu s vatre i umiješajte parmezan i sir dok se sir ne otopi i umak postane gladak. Umak začinite sa soli i paprom po ukusu. Dodajte kuhane njoke u tavu s umakom od sira i promiješajte da se njoki ravnomjerno oblože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo