Njoke sa sirom možete poslužiti kao obrok ili prilog drugom jelu. Kako se pripremaju njoki sa sirom?
Sastojci za njoke sa sirom:
- 500 g njoka
- 4 žlice maslaca
- 4 češnja češnjaka, mljevena
- 30 g brašna
- 400 ml mlijeka
- 200 g ribanog parmezana
- 60 g ribanog sira
- sol i papar, po ukusu
- nasjeckani svježi peršin za ukras
Upute za njoke sa sirom:
Njoke kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite njoke i ostavite sa strane. U velikoj tavi otopite maslac na srednjoj vatri. Dodajte češnjak i pirjajte 1-2 minute dok ne zamiriše. Umiješajte brašno i kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne postane tijesto.
Postupno ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Pustite smjesu da zavrije i kuhajte 2-3 minute, odnosno dok se ne zgusne. Maknite tavu s vatre i umiješajte parmezan i sir dok se sir ne otopi i umak postane gladak. Umak začinite sa soli i paprom po ukusu. Dodajte kuhane njoke u tavu s umakom od sira i promiješajte da se njoki ravnomjerno oblože.