Njoke od krumpira možete ostaviti nekuhane najviše par sati, ali poklopljene. Kuhanje može trajati malo duže jer će se na zraku malo osušiti. Evo recept za njoke od krumpira.
Sastojci za njoke od krumpira:
- 500 g krumpira
- 1 šalica brašna
- pola žličice soli
- 1 srednje jaje (sobne temperature)
Njoke od krumpira – priprema:
U velikom loncu skuhajte krumpir dok ne omekša, izvadite ga iz lonca i ostavite da se ohladi da uklonite kožu. Zatim procijedite kroz kuhalo za krumpir.
Pomiješajte brašno i sol, stavite na ravnu podlogu, napravite udubljenje u sredini i dodajte krumpir i jaje, prstima miješajte da se dobije mekano tijesto, ne smije se lijepiti za prste. Na lagano pobrašnjenoj površini izrežite male količine tijesta tako da oblikuju užad i narežite na komade od 2 cm, zatim svaki komad navucite na vilicu i malo stisnite (ali ne prejako). Pospite s malo brašna i promiješajte da se ne zalijepe. Ostavite njoke od krumpira da odstoje 20 minuta prije kuhanja.