Vrijeme pripreme: 50 minuta
Broj osoba: 8
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
- 1 kg pilećih prsa
- 2 jaja
- 200 grama krušnih mrvica
- 50 grama sjemenki sezama
- 1 žličica crvene paprika
- 1 žličica češnjaka u prahu
- malo soli i papra
- 2 žlice vode
- 2 žlice soja umaka
Sastojci za umak
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 500 grama umaka od marelice (može i džem)
- 4 češnja češnjaka (drobljenog)
- 4 žličice umaka od soje
- pola šalice vode
Priprema
1. Pomiješajte sezam, papriku, krušne mrvice, češnjak u prahu, sol i papar. U drugoj posudi tucite jaja s vodom i soja umakom.
2. Umočite piletinu u smjesu od jaja, a zatim kaput sa sredine kruha smjesu pa premažite smjesom od krušnih mrvica.
3. Pecite otkriveno na 190 stupnjeva 40 minuta ili dok piletina nije gotova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. Spojite sve sastojke za umak u dubljoj tavi i kuhajte desetak minuta, povremeno miješajući. Poslužite uz piletinu. Za još bolji ukus, dodajte bademe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa