Neobično i fino: piletina sa sezamom i umakom od marelice
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Broj osoba: 8
Sastojci
1 kg pilećih prsa
2 jaja
200 grama krušnih mrvica
50 grama sjemenki sezama
1 žličica crvene paprika
1 žličica češnjaka u prahu
malo soli i papra
2 žlice vode
2 žlice soja umaka
Sastojci za umak
500 grama umaka od marelice (može i džem)
4 češnja češnjaka (drobljenog)
4 žličice umaka od soje
pola šalice vode
Priprema
1. Pomiješajte sezam, papriku, krušne mrvice, češnjak u prahu, sol i papar. U drugoj posudi tucite jaja s vodom i soja umakom.
2. Umočite piletinu u smjesu od jaja, a zatim kaput sa sredine kruha smjesu pa premažite smjesom od krušnih mrvica.
3. Pecite otkriveno na 190 stupnjeva 40 minuta ili dok piletina nije gotova.
4. Spojite sve sastojke za umak u dubljoj tavi i kuhajte desetak minuta, povremeno miješajući. Poslužite uz piletinu. Za još bolji ukus, dodajte bademe.
403 Forbidden