Kad jednom naša Edita Misirić otvori restoran, također ćete morati stati u red da biste probali njezine delicije. U kuhinji je sve bolja, jer uči od pravih stručnjaka. S kuharom Brankom Ognjenovićem danas je pripremala slasne polpete. Evo recepta:
Polpete u šalši s pire krumpirom
- Mlijeveno meso – 600 g
- Luk – 200 g
- Rajčica – 200 g
- Češnjak – 50 g
- Bijeli kruh – 10 g
- Slanina – 10 g
- Jaja – 1 kom
- Sol- po želji
- Papar – po želji
- Peršin list – po želji
- Chilli birdseye – po želji
- Suncokretovo ulje – za prženje
Kratko popržiti slaninu i malo luka na kockice, a češnjak prokuhati u vodi narezan na listiće. U posudu staviti meso te začine sol, papar, chilli i peršin list. Preliti vrelom vodom u kojoj se je kuhao češnjak. Dodati prženi luk i slaninu, prethodno namočeni i dobro ocijeđeni kruh, jaje i dobro pomiješati. Kada je smijesa postala kompaktna i glatka od nje napraviti male polpete. Pržiti ih na malo masnoće na srednje jakoj vatri dok ne dobe zlatno smeđu boju, sa obije strane. Pečene polpete izvaditi na papirnati ubrus kako bi odatranili višak masnoće. Od luka, česnjaka i rajčice napraviti domaću šalšu. Polpete servirati na domaćoj šalši uz pire krumpir.