Glavno jelo /

Naravni odrezak iz pećnice idealan kao glavno jelo za nedjeljni ručak

Image

Kako ispeći naravni odrezak iz pećnice? Naravni odrezak iz pećnice nikada nije bilo lakše za pripremiti. Donosimo ideju za idući nedjeljni ručak.

30.9.2021.
10:07
VOYO logo

U potrazi ste za receptima za nedjeljni ručak, donosimo vam recept za pripremu naravnog odreska iz pećnice.

Sastojci za naravni odrezak iz pećnice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 odrezak po vašem izboru
  • Ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Soli
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Češnjak

Naravni odrezak iz pećnice priprema:

Ostavite odrezak na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i rešetke premjestite što bliže grijaču. Pripremite posudu za pečenje tako da ju namažete maslinovim uljem. Odrezak istucite batom za meso. Odrezak začinite solju i crnim mljevenim paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također možete dodati mljevene paprike ako želite. Namažite odrezak maslinovim uljem. Tako začinjeni odrezak pecite na tavi u ulju oko 2 minute. U tavu dodajte češnjak. Zatim odreske izvadite iz tave i posložite na dno vatrostalne posude i prelijte umak od češnjaka preko odreska.

Tako pripremljen odrezak pokrijte aluminijskom folijom. Odrezak pecite 1 h i 45 min. Nakon toga izvadite naravni odrezak iz pećnice i poslužite na tanjur. Uz ovaj naravni odrezak iz pećnice slažu se mnogi prilozi kao što su pire krumpir, kroketi i razne salate i to sve po vašem izboru. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo