U potrazi ste za receptima za nedjeljni ručak, donosimo vam recept za pripremu naravnog odreska iz pećnice.
Sastojci za naravni odrezak iz pećnice:
- 1 odrezak po vašem izboru
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Soli
- Svježe mljeveni crni papar
- Češnjak
Naravni odrezak iz pećnice priprema:
Ostavite odrezak na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i rešetke premjestite što bliže grijaču. Pripremite posudu za pečenje tako da ju namažete maslinovim uljem. Odrezak istucite batom za meso. Odrezak začinite solju i crnim mljevenim paprom.
Također možete dodati mljevene paprike ako želite. Namažite odrezak maslinovim uljem. Tako začinjeni odrezak pecite na tavi u ulju oko 2 minute. U tavu dodajte češnjak. Zatim odreske izvadite iz tave i posložite na dno vatrostalne posude i prelijte umak od češnjaka preko odreska.
Tako pripremljen odrezak pokrijte aluminijskom folijom. Odrezak pecite 1 h i 45 min. Nakon toga izvadite naravni odrezak iz pećnice i poslužite na tanjur. Uz ovaj naravni odrezak iz pećnice slažu se mnogi prilozi kao što su pire krumpir, kroketi i razne salate i to sve po vašem izboru. Dobar tek!