Započnite jesensku sezonu sočnih deserta uz ovaj recept za nadjev za pitu od jabuka. Pripremite ukusan nadjev koji možete zamrznuti i iskoristiti bilo kada. Sastojci za nadjev za pitu od jabuka su:
- 8 tanko narezanih jabuka, vrste jabuka mogu se razlikovati
- 3 žlice soka od limuna
- 2 litre vode
- 400 grama šećera
- 200 grama kukuruznog škroba
- 2 žličice mljevenog cimeta
- 1 žličica soli
- ¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
Kada želite pripremiti nadjev za pitu od jabuka najprije stavite jabuke u zdjelu. Ulijte jabuke s limunovim sokom u veliku zdjelu i ostavite sa strane. Ulijte vodu u posudu na srednje jakoj vatri. Pomiješajte šećer, kukuruzni škrob, cimet, sol i muškatni oraščić u zdjeli te dodajte u vodu, dobro promiješajte i pustite da zavrije. Kuhajte 2 minute uz stalno miješanje.Dodajte jabuke i vratite da prokuha. Smanjite vatru, poklopite i pirjajte dok jabuke ne omekšaju, 6 do 8 minuta. Ohladite 30 minuta. Ovaj recept za nadjev za pitu od jabuka već je gotov i spreman je za daljnje korištenje u vašem najdražem receptu za pitu od jabuka. Dobar tek!