Recept i priprema /

Kako pripremiti najjednostavniji umak za njoke?

Image
Foto: Pixabay

Najjednostavniji a veoma ukusan umak za njoke možete napraviti u samo nekoliko minuta. Za ovaj najjednostavniji umak za njoke potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.

29.8.2022.
14:46
Pixabay
VOYO logo

Najjednostavniji umak za njoke od sira veoma je ukusan i kremast. Ključan sastojak ovog najjednostavnijeg umaka za njoke je sir Pecorino Romano. Pecorino Romano je tvrdi talijanski ovčji sir. On je jedna od najčešće korištenih oštrijih alternativa parmezanskih sireva. S obzirom da je ovaj sir dovoljno slan, vjerojatno vam kod pripreme neće biti potrebna dodatna sol.

Sastojci potrebni za pripremu najjednostavnijeg umaka za njoke su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • naribani sir
  • maslac
  • mljeveni crni papar
  • voda u kojoj ste kuhali njoke

Upute za pripremu najjednostavnijeg umaka za njoke:

  1. Zakuhajte veliki lonac vode, začinjene s otprilike 1 žlicom soli.
  2. Kad voda proključa, dodajte njoke i kuhajte dok ne isplivaju, oko 2 do 3 minute. Sačuvajte ½ šalice vode od tjestenine, a zatim ocijedite njoke i ostavite ih u cjedilu dok brzo napravite najjednostavniji umak za njoke.
  3. U istoj tavi rastopite maslac s paprom i zagrijavajte ga na srednjoj vatri 1 minutu. Dodajte ½ šalice vode za tjesteninu i zagrijavajte 1 minutu.
  4. Ponovno dodajte njoke u tavu i dodajte pecorino sir. Miješajte minutu dok ne nastane kremasti umak. Poslužite toplo, ukrašeno s još pecorino sira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo