Najjednostavniji umak za njoke od sira veoma je ukusan i kremast. Ključan sastojak ovog najjednostavnijeg umaka za njoke je sir Pecorino Romano. Pecorino Romano je tvrdi talijanski ovčji sir. On je jedna od najčešće korištenih oštrijih alternativa parmezanskih sireva. S obzirom da je ovaj sir dovoljno slan, vjerojatno vam kod pripreme neće biti potrebna dodatna sol.
Sastojci potrebni za pripremu najjednostavnijeg umaka za njoke su:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- naribani sir
- maslac
- mljeveni crni papar
- voda u kojoj ste kuhali njoke
Upute za pripremu najjednostavnijeg umaka za njoke:
- Zakuhajte veliki lonac vode, začinjene s otprilike 1 žlicom soli.
- Kad voda proključa, dodajte njoke i kuhajte dok ne isplivaju, oko 2 do 3 minute. Sačuvajte ½ šalice vode od tjestenine, a zatim ocijedite njoke i ostavite ih u cjedilu dok brzo napravite najjednostavniji umak za njoke.
- U istoj tavi rastopite maslac s paprom i zagrijavajte ga na srednjoj vatri 1 minutu. Dodajte ½ šalice vode za tjesteninu i zagrijavajte 1 minutu.
- Ponovno dodajte njoke u tavu i dodajte pecorino sir. Miješajte minutu dok ne nastane kremasti umak. Poslužite toplo, ukrašeno s još pecorino sira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa