Recept i priprema /

Kako pripremiti najjednostavniji umak za njoke?

Image
Foto: Pixabay

Najjednostavniji a veoma ukusan umak za njoke možete napraviti u samo nekoliko minuta. Za ovaj najjednostavniji umak za njoke potrebno vam je samo nekoliko sastojaka.

29.8.2022.
14:46
Pixabay
VOYO logo

Najjednostavniji umak za njoke od sira veoma je ukusan i kremast. Ključan sastojak ovog najjednostavnijeg umaka za njoke je sir Pecorino Romano. Pecorino Romano je tvrdi talijanski ovčji sir. On je jedna od najčešće korištenih oštrijih alternativa parmezanskih sireva. S obzirom da je ovaj sir dovoljno slan, vjerojatno vam kod pripreme neće biti potrebna dodatna sol.

Sastojci potrebni za pripremu najjednostavnijeg umaka za njoke su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • naribani sir
  • maslac
  • mljeveni crni papar
  • voda u kojoj ste kuhali njoke

Upute za pripremu najjednostavnijeg umaka za njoke:

  1. Zakuhajte veliki lonac vode, začinjene s otprilike 1 žlicom soli.
  2. Kad voda proključa, dodajte njoke i kuhajte dok ne isplivaju, oko 2 do 3 minute. Sačuvajte ½ šalice vode od tjestenine, a zatim ocijedite njoke i ostavite ih u cjedilu dok brzo napravite najjednostavniji umak za njoke.
  3. U istoj tavi rastopite maslac s paprom i zagrijavajte ga na srednjoj vatri 1 minutu. Dodajte ½ šalice vode za tjesteninu i zagrijavajte 1 minutu.
  4. Ponovno dodajte njoke u tavu i dodajte pecorino sir. Miješajte minutu dok ne nastane kremasti umak. Poslužite toplo, ukrašeno s još pecorino sira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo