Život je prekratak da ne pojedete biftek! Bilo da se radi o super ostarjelim umjetničkim komadima odreska ili pakiranju iz trgovine, ovaj recept za umak za biftek podići će vaše večere s odrescima na višu razinu. Ako tražite lagan, ali impresivan domaći obrok za večeru, odgovor je slani biftek u kremastom umaku od papra. Pogledajte kako se priprema najbolji umak za biftek.
Sastojci za najbolji umak za biftek:
- 30 ml rakije ili konjaka
- 60 ml goveđe juhe bez natrija
- 40 ml gustog vrhnja
- 1-2 žličice mljevenog cijelog crnog papra u zrnu
- soli po ukusu
Kako pripremiti najbolji umak za biftek od papra?
U istu tavi u kojoj ste ispekli biftek, dodajte rakiju/konjak na srednjoj vatri, ostružući sve smeđe komadiće u tavi. Kad se rakija/konjak malo reducira, umiješajte goveđu juhu i vrhnje. Dodajte papar u zrnu i lagano kuhajte uz povremeno miješanje dok se ne zgusne po vašoj želji. Posolite po ukusu. Najbolji umak za biftek je već pripremljen. Prelijte najbolji umak za biftek preko bifteka i uživajte.