Kuharica /

Najbolji umak za biftek podići će ovo glavno jelo na novu razinu

Image
Foto: Pixabay

Uz biftek je najbolje poslužiti umak koji će podići okus jela na još veću razinu. Pogledajte koji je najbolji umak za biftek.

16.11.2022.
11:13
Pixabay
VOYO logo

Život je prekratak da ne pojedete biftek! Bilo da se radi o super ostarjelim umjetničkim komadima odreska ili pakiranju iz trgovine, ovaj recept za umak za biftek podići će vaše večere s odrescima na višu razinu. Ako tražite lagan, ali impresivan domaći obrok za večeru, odgovor je slani biftek u kremastom umaku od papra. Pogledajte kako se priprema najbolji umak za biftek.

Sastojci za najbolji umak za biftek:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 ml rakije ili konjaka
  • 60 ml goveđe juhe bez natrija
  • 40 ml gustog vrhnja
  • 1-2 žličice mljevenog cijelog crnog papra u zrnu
  • soli po ukusu

Kako pripremiti najbolji umak za biftek od papra?

U istu tavi u kojoj ste ispekli biftek, dodajte rakiju/konjak na srednjoj vatri, ostružući sve smeđe komadiće u tavi. Kad se rakija/konjak malo reducira, umiješajte goveđu juhu i vrhnje. Dodajte papar u zrnu i lagano kuhajte uz povremeno miješanje dok se ne zgusne po vašoj želji. Posolite po ukusu. Najbolji umak za biftek je već pripremljen. Prelijte najbolji umak za biftek preko bifteka i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo