Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
PURETINA NA LOVAČKI /

Najbolji dokaz da možemo biti lovci i bez puške

Pureći zabatak preko noći se u crnom vinu namakao za današnju pripremu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Puretina na lovački

SASTOJCI:

Luk narežite na sitno i prepržite ga na maslinovom ulju. Mrkvu narežite na kolutiće, češnjak na sitno i sve dodajte na luk. Dok se povrće pirja, puretinu izvadite iz vina i stavite na tavu.

1 pureći zabatak

1 dcl crnog vina

2 kom luka

15 dkg slanine

3 kom češnjaka

50 g maslaca

20 dkg šampinjona

2 mrkve

5 dkg kiselih krastavaca

1 jaje

0,5 l vode

peršin

brašno

koncentrat rajčice

lovor

peperoncino

sol

papar

PRIPREMA:

Dan ranije narežite puretinu na manje komade i ostavite je da stoji u crnom vinu preko noći! Luk narežite na sitno i prepržite ga na maslinovom ulju. Mrkvu narežite na kolutiće, češnjak na sitno i sve dodajte na luk. Dok se povrće pirja, puretinu izvadite iz vina i stavite na tavu da se lagano zaprži sa svih strana.

Nakon toga meso stavite u posudu s povrćem te dodajte koncentrat od rajčice, narezane gljive i krastavce. Posolite, popaprite, dodajte dva lovorova lista i jedan peperonchin. Kad se sve malo prokuha, dodajte crno vino iz paca, kuhajte dok vino malo ne ispari 20 minuta.

U međuvremenu napravite noklice. U vodu dodajte brašno, promiješajte i stavite jedno jaje, Miješajte dok ne dobijete finu smjesu, posolite i ostavite 10 minuta da odstoji.

Nakon 15 minuta žličnjake stavite u puretinu. Servirajte uz malo narezanog peršina.

Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike