Najbolji dokaz da možemo biti lovci i bez puške
Puretina na lovački
Luk narežite na sitno i prepržite ga na maslinovom ulju. Mrkvu narežite na kolutiće, češnjak na sitno i sve dodajte na luk. Dok se povrće pirja, puretinu izvadite iz vina i stavite na tavu.
1 pureći zabatak
1 dcl crnog vina
2 kom luka
15 dkg slanine
3 kom češnjaka
50 g maslaca
20 dkg šampinjona
2 mrkve
5 dkg kiselih krastavaca
1 jaje
0,5 l vode
peršin
brašno
koncentrat rajčice
lovor
peperoncino
sol
papar
Dan ranije narežite puretinu na manje komade i ostavite je da
stoji u crnom vinu preko noći!
Nakon toga meso stavite u posudu s povrćem te dodajte koncentrat od rajčice, narezane gljive i krastavce. Posolite, popaprite, dodajte dva lovorova lista i jedan peperonchin. Kad se sve malo prokuha, dodajte crno vino iz paca, kuhajte dok vino malo ne ispari 20 minuta.
U međuvremenu napravite noklice. U vodu dodajte brašno, promiješajte i stavite jedno jaje, Miješajte dok ne dobijete finu smjesu, posolite i ostavite 10 minuta da odstoji.
Nakon 15 minuta žličnjake stavite u puretinu. Servirajte uz malo narezanog peršina.
Pripremu cijelog ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.