Najbolji čokoladni kuglof možete pripremiti još danas. Evo što sve morate pripremiti za ovaj recept.
Sastojci za najbolji čokoladni kuglof:
- 250 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- 250 g šećera
- 4 jaja
- 1 žlica kakaa u prahu
- 100 ml suncokretovog ulja
- Sok i korice limuna
- brašna i maslaca premažite kalup
Za čokoladnu glazuru:
- 50 ml mlijeka
- 1 žličica kakao praha
- 30 g maslaca
- 70 g tamne čokolade
Kako se priprema najbolji čokoladni kuglof?
Zagrijte pećnicu na 200°C, namažite kalup za kuglof maslacem i pospite ga s malo brašna tako da njime prekrijete cijelu namazanu površinu. Uklonite sav višak. Ulijte limunov sok u mjernu posudu i dodajte malo vode tako da dobijete 100 ml tekućine. U brašno dodajte prašak za pecivo. Odvojite jaja, žumanjke miksajte sa šećerom dok ne bude pjenasto. Dodajte ulje, limunovu koricu i limunov sok. Istucite bjelanjke dok ne dobijete čvrsti snijeg. Bjelanjak u malim obrocima dodajte u žumanjke naizmjence s brašnom.
Otprilike 1/3 smjese ulijte u kalup, u ostatak umiješajte kakao prah i ostatak također ulijte u kalup i dobit ćete efekt mramora. Pecite ga oko 45 minuta ili dok ne bude gotovo. To možete provjeriti tako da kolač probodete čačkalicom ili štapićem. Ako je ražanj suh gotov je. Ostavite najbolji čokoladni kuglof u kalupu 10 minuta pa ga izvadite i ostavite da se potpuno ohladi. U međuvremenu u loncu zakuhajte mlijeko i dodajte sve sastojke za čokoladnu glazuru. Uz stalno miješanje kuhajte dok ne postane glatko i sjajno. Ako vam se čini pregusto, dodajte još malo mlijeka. Izlijte ga na vrh najboljeg čokoladnog kuglofa.