Koje je najbolje meso za juhu? Govedina, piletina ili svinjetina?
Ako želite skuhati bistru juhu tada izaberite govedinu ili junetinu. Najbolji dio goveđeg mesa za kuhanje juhe je goveđa lopatica. Najbolja juha je ona koja se kuha nekoliko sati, meso se mora dobro skuhati kako bi pustilo sve svoje sokove u juhu. Minimalno vrijeme kuhanja goveđe juhe je sat vremena, ali ako je moguće kuhajte juhu nekoliko sati jer će biti ukusnija.
Nakon govedine slijedi piletina. Kuhanje pileće juhe traje nešto kraće jer se piletina brže kuha. Kada kuhate pileću juhu obavezno u juhu dodajte i pileće iznutrice. Juha od piletine najčešće se koristiti i kao temeljac za pripremu različitih jela.
Međutim, juhu možete skuhati i od svinjetine ili kombinacije svinjetine i piletine. Za kuhanje juhe obavezno uzmite komad mesa sa kosti i malo masnoće.