Orehnjača je poznati desert od oraha s kojim nikada ne možete pogriješiti. Idealna je za sve prigode, a nije niti zahtjevna za pripremu. Sastoji se od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Najbolja orehnjača je ona koju baka radi. Donosimo recept za nadjev od oraha za orehnjaču baš kao što rade naše bake.
Nadjev od oraha za orehnjaču sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/2 kg mljevenih oraha
- 2,5 dcl vrućeg mlijeka
- 12 dkg šećera
Nadjev od oraha za orehnjaču vrlo se jednostavno radi. Izmiješajte mlijeko sa šećerom i prelijte preko oraha. Dobro promiješajte i nadjev je gotov. Nakon toga slijedi punjenje tijesta s nadjevom i pečenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa