Dizano tijesto / Nadjev od oraha za orehnjaču - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Orehnjača i makovnjača poznate su slastice od dizanog tijesta. Osim tijesta vrlo je važno kako se radi nadjev od oraha za orehnjaču.

3.4.2023.
15:47
Pixabay
VOYO logo

Orehnjača je poznati desert od oraha s kojim nikada ne možete pogriješiti. Idealna je za sve prigode, a nije niti zahtjevna za pripremu. Sastoji se od dizanog tijesta i nadjeva od oraha. Najbolja orehnjača je ona koju baka radi. Donosimo recept za nadjev od oraha za orehnjaču baš kao što rade naše bake.

Nadjev od oraha za orehnjaču sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg mljevenih oraha
  • 2,5 dcl vrućeg mlijeka
  • 12 dkg šećera

Nadjev od oraha za orehnjaču vrlo se jednostavno radi. Izmiješajte mlijeko sa šećerom i prelijte preko oraha. Dobro promiješajte i nadjev je gotov. Nakon toga slijedi punjenje tijesta s nadjevom i pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo