Nažalost, još uvijek se nadjev od lješnjaka najčešće koristi samo za dizane kolače. No, to je velika greška jer nadjev od lješnjaka savršeno se slaže i u kremastim kolačima, kao punjenje različitim kiflicama i u lisnatom tijestu.
Nadjev od lješnjaka sastojci:
- 200 grama lješnjaka
- 2 bjelanjka
- 25 grama šećera
- voda
Nadjev od lješnjaka:
Lješnjake popržite na tavici, a zatim ih očistite od ljuske. To se radi tako da ih prebacite u kuhinjsku krpu i samo dobro istrljate lješnjake. Stavite ih u blender s malo vode i dobro sameljite. Pomiješajte sa šećerom. Bjelanjak istucite u snijeg te ga dodajte lješnjacima. Sve dobro pomiješajte do jednolične smjese i to je to – vaš nadjev od lješnjaka je spreman!
Ako želite dodatno „začiniti“ nadjev od lješnjaka, možete mu dodati sitno istučene lješnjake, komadiće čokolade ili čokoladne mrvice. U svakom slučaju ne možete pogriješiti!