Ako pržite hranu kod kuće vjerojatno ćete htjeti koristiti biljno ulje. Iako je biljno ulje pojam koji se može primijeniti na bilo koje biljno ulje, ono o čemu govorimo su boce koje na etiketi ispisuju "biljno ulje". Biljno ulje je obično mješavina različitih biljnih ulja – poput kukuruznog, sojinog i suncokretovog ulja – pomiješanih zajedno radi maksimalne isplativosti. Pa na kojem ulju peći meso?
Visokotopljiva ulja često su neutralnog okusa i vrlo rafinirana. Upravo su to ulja na kojima je najbolje peći meso. Budući da imaju tako visoke točke dima, mogu izdržati visoke temperature u primjenama kao što su duboko prženje, prženje u tavi i prženje uz miješanje. Meso se dugo peče pa se preporuča korištenje visokotopljivih ulja kod pečenja mesa. Primjeri na kojem ulju peći meso su: suncokretovo ulje, šafranovo ulje, kukuruzno ulje, sojino ulje, ulje repice, ulje kikirikija, ulje rižinih mekinja, svijetlo ili rafinirano maslinovo ulje.