Kuharica /

Na kojem ulju peći meso?

Image
Foto: Pixabay

Najčešći način pripreme mesa je pećenjam na tavici ili u pećnici. Ali na kojem ulju je najbolje peći meso?

4.11.2022.
15:08
Pixabay
VOYO logo

Ako pržite hranu kod kuće vjerojatno ćete htjeti koristiti biljno ulje. Iako je biljno ulje pojam koji se može primijeniti na bilo koje biljno ulje, ono o čemu govorimo su boce koje na etiketi ispisuju "biljno ulje". Biljno ulje je obično mješavina različitih biljnih ulja – poput kukuruznog, sojinog i suncokretovog ulja – pomiješanih zajedno radi maksimalne isplativosti. Pa na kojem ulju peći meso?

Visokotopljiva ulja često su neutralnog okusa i vrlo rafinirana. Upravo su to ulja na kojima je najbolje peći meso. Budući da imaju tako visoke točke dima, mogu izdržati visoke temperature u primjenama kao što su duboko prženje, prženje u tavi i prženje uz miješanje. Meso se dugo peče pa se preporuča korištenje visokotopljivih ulja kod pečenja mesa. Primjeri na kojem ulju peći meso su: suncokretovo ulje, šafranovo ulje, kukuruzno ulje, sojino ulje, ulje repice, ulje kikirikija, ulje rižinih mekinja, svijetlo ili rafinirano maslinovo ulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo