Musaka od tikvica jelo je od tikvica koje će vas oduševiti. Ako ne znate kako pripremiti tikvice tada vam preporučujemo musaku od tikvica.
Musaka od tikvica sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 male tikvice, neoguljene, narezane na ploške
- 1 veliki luk, prerezan na pola i narezan
- 1 kg mljevene janjetin
- umak od rajčice
- 1 češanj češnjaka, mljeven
- 3⁄4 žličice soli
- 1⁄2 žličica cimeta
- 1 šalica feta sira
- 1⁄2 šalica parmezana, ribani
Musaka od tikvica:
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Dodajte tikvice i luk. Pirjajte oko 3-5 minuta, dok luk ne omekša. Izvadite iz posude i stavite u 2 1/2 litre posude za pečenje. Staviti na stranu.
U istoj tavi pržite janjetinu. Ocijedite masnoću.
U maloj zdjeli pomiješajte umak od rajčice, češnjak, sol i cimet. Dodajte u tavu, dobro promiješajte i kuhajte oko 5 mintua.
Smjesu od mesa rasporedite po tikvicama. Po vrhu ravnomjerno pospite feta sir i parmezan, potpuno prekrivajući meso.
Pecite na 350 stupnjeva 30 minuta.