Musaka od piletine i riže
Na gotove šampinjone doda se meso.SASTOJCI:
- pileća prsa ili fileti pilećih prsa
- 200 gr šampinjona
- 1 i pol vrhnje za kuhanje
- 2 glavice luka (ili jedna veća)
- 200 gr gaude
- peršin
- maslac
- riža
- mješavina začinskog bilja Kotanyi
- brašno
PRIPREMA:
Tri šalice riže skuhati u slanoj vodi. Pileća prsa se narežu na kockice, uvaljaju u brašno i malo poprže na maslacu-tek toliko da dobiju boju. Prodinsata se luk, dodaju narezane gljive, mješavina začinskog bilja i dinsta se dok se ne "izgubi" voda (10-ak minuta). Na gotove šampinjone se doda meso. Tepsija se naulji, stavi se red riže, red smjese gljiva i mesa, zalije se vrhnjem za kuhanje i stavi se naribani sir-tako do vrha tepsije, ovisno o količini smjese. Sve se zalije vrhnjem i stavi se naribani sir da se dobije fina korica. Zapeći u pećnici 15 minuta na 200°C. Ukrasi se sirovim prešinom. Uz to poslužiti salatu od paradajza, mozzarele, rikole ili zelenu salatu. poslužiti uz bijelo vino.