Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

Musaka je jelo koje se od davnina jede u našim krajevima. Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Musaka od krumpira jaja i kobasica ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

Sastojci za musaku od krumpira jaja i kobasica:

5 debelih kobasica

1 češanj češnjaka

1 mali luk

1 patlidžan

2 jaja

4 krumpira

Musaka od krumpira jaja i kobasica priprema:

Zagrijte pećnicu na umjerenu jačinu, otprilike 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon toga za musaku od krumpira, jaja i kobasica i lagano namastite plitku pravokutnu posudu za pećnicu od dvije litre.

Otopite maslac u loncu i unutra umiješajte brašno. Popržite konstantno miješajući, oko jednu minutu. Nakon minute maknite s vatre te polako umiješajte mlijeko, dok smjesa ne postane glatka. Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok smjesa ne zakipi. Kuhajte tri minute. Maknite s vatre i dodajte polovicu sira.

Kobasice prepolovite po dužini. Polovicu rasporedite u posudu. Na vrh stavite rajčice i luk. Pokrijte patlidžanom, krumpirom i preostalom kobasicom. Musaku prelijte umakom od sira i jaja pa pospite preostalim sirom.

Musaku od krumpira, jaja i kobasica pecite sat vremena, preljev na vrhu ne porumeni. Musaku poslužite uz salatu ili povrće po izboru.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike