Recept i priprema /

Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

Image
Foto: Pixabay

Musaka je jelo koje se od davnina jede u našim krajevima. Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

3.4.2022.
16:19
Pixabay
VOYO logo

Musaka od krumpira jaja i kobasica ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?

Sastojci za musaku od krumpira jaja i kobasica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 debelih kobasica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 mali luk
  • 1 patlidžan
  • 2 jaja
  • 4 krumpira

Musaka od krumpira jaja i kobasica priprema:

Zagrijte pećnicu na umjerenu jačinu, otprilike 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon toga za musaku od krumpira, jaja i kobasica i lagano namastite plitku pravokutnu posudu za pećnicu od dvije litre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otopite maslac u loncu i unutra umiješajte brašno. Popržite konstantno miješajući, oko jednu minutu. Nakon minute maknite s vatre te polako umiješajte mlijeko, dok smjesa ne postane glatka. Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok smjesa ne zakipi. Kuhajte tri minute. Maknite s vatre i dodajte polovicu sira.

Kobasice prepolovite po dužini. Polovicu rasporedite u posudu. Na vrh stavite rajčice i luk. Pokrijte patlidžanom, krumpirom i preostalom kobasicom. Musaku prelijte umakom od sira i jaja pa pospite preostalim sirom.

Musaku od krumpira, jaja i kobasica pecite sat vremena, preljev na vrhu ne porumeni. Musaku poslužite uz salatu ili povrće po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo