Musaka od krumpira jaja i kobasica ukusno je i zasitno glavno jelo. Kako pripremiti musaku od krumpira, jaja i kobasica?
Sastojci za musaku od krumpira jaja i kobasica:
- 5 debelih kobasica
- 1 češanj češnjaka
- 1 mali luk
- 1 patlidžan
- 2 jaja
- 4 krumpira
Musaka od krumpira jaja i kobasica priprema:
Zagrijte pećnicu na umjerenu jačinu, otprilike 180 stupnjeva Celzijevih. Nakon toga za musaku od krumpira, jaja i kobasica i lagano namastite plitku pravokutnu posudu za pećnicu od dvije litre.
Otopite maslac u loncu i unutra umiješajte brašno. Popržite konstantno miješajući, oko jednu minutu. Nakon minute maknite s vatre te polako umiješajte mlijeko, dok smjesa ne postane glatka. Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok smjesa ne zakipi. Kuhajte tri minute. Maknite s vatre i dodajte polovicu sira.
Kobasice prepolovite po dužini. Polovicu rasporedite u posudu. Na vrh stavite rajčice i luk. Pokrijte patlidžanom, krumpirom i preostalom kobasicom. Musaku prelijte umakom od sira i jaja pa pospite preostalim sirom.
Musaku od krumpira, jaja i kobasica pecite sat vremena, preljev na vrhu ne porumeni. Musaku poslužite uz salatu ili povrće po izboru.