Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Musaka od butternut tikve - recept i priprema

Zaljubljenici ste u musaku i butternut tikvu? Onda je ovo idealna kombinacija za vas.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Musaka od butternut tikve savršeno je jelo s tikvom. Ovo jelo je bez mesa, a može se poslužiti kao glavno jelo. Butternut tikva će ovoj musaki dati famozno kremasti i blago slatki okus.

Sastojci za musaku od butternut tikve:

4 žlice maslaca

¼ šalice brašna

4 šalice punomasnog mlijeka, zagrijanog na sobnoj temperaturi

2 jaja, lagano tučena

½ šalice ribanog parmezana

sol i papar

¼ žličice naribanog muškatnog oraščića

2kg butternut tikve

4 glavice crvenog luka, krupno nasjeckanog

3-4 češnja češnjaka, nasjeckana

sol i papar

½ šalice nasjeckanog svježeg ravnog peršina

2 žličice svježeg lišća majčine dušice ili ½ žličice suhog

2 žličice svježe nasjeckane kadulje ili ½ žličice suhe

maslinovo ulje

250g grčkog feta sira, za slojeve između povrća i bešamela

Zagrijte pećnicu na 200C. Butternut tikvu narežite, posolite i posložite na lim za pečenje. Pouljite i pecite oko 40 minuta. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte brašno. Kuhajte smjesu dok ne dobijete svijetlo zlatnu boju. Zatim ulijte mlijeko i kuhajte miješajući. Na kraju dodajte sol i još kratko promiješajte. Maknite s vatre i dodajte parmezan, jaja i muškatni oraščić, pa dobro promiješajte.

Na laganoj vatri zagrijte 2 žlice ulja i dodajte luk, pa dinstajte 20ak minuta. Dodajte češnjak, majčinu dušicu, kadulju i peršin te kuhajte sve dok češnjak ne omekša. Maknite s vatre. Stavite opet da se pećnica zagrije na 250C. Složite pečene tikvice na dno lima za pečenje, zatim dobro začinite i na vrh stavite jednu trećinu mješavine luka. Na to izmrvite fetu. Prelijte jednu trećinu bešamela. Ponovite postupak još dva puta kako bi dobili musaku. Stavite u pećnicu da se musaka od butternut tikve peće oko 40 minuta.

Nakon što je musaka pečena, pustite je da se malo odmori prije kušanja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike