Recept i priprema /

Muffini s jabukama i čokoladom desert za poželjeti

Image
Foto: Pixabay

Kada pripremamo muffine, možemo se pripremati s raznim sastojcima. Kako napraviti muffine s jabukama i čokoladom?

15.7.2022.
11:39
Pixabay
VOYO logo

Muffini s jabukama i čokoladom

Sastojci za muffini s jabukama i čokoladom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

125 g maslaca
230 g višenamjenskog brašna
3 g praška za pecivo
7 g sode bikarbone
110 g šećera u prahu
270 g pasiranih jabuka
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g čokolade

Prije nego što počnete s izradom muffina s jabukama i čokoladom, zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Obložite kalup za muffine s 12 rupa papirnatim kalupima za muffine te ih ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga otopite maslac i ostavite sa strane kako bi se ohladio na sobnu temperaturu. U veliku zdjelu za miješanje prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve zajedno lijepo promiješajte, kako bi muffini s jabukama i čokoladom bile što ukusnije.

Ulijte pasirane jabuke, jaje, vaniliju i otopljeni maslac. Nježno miješajte lopaticom ili drvenom žlicom dok ne nastane mekana i glatka smjesa, pazeći da se ne premiješa.

Dodajte i komadiće čokolade i miješajte dok se ne sjedini. Žlicom stavljajte tijesto u pripremljeni kalup za muffine. Punite svaki kalup do tri četvrtine.

Muffine s jabukama i čokoladom pecite 15-20 minuta ili dok lagano ne poprime zlatnu boju i dok umetnuta čačkalica ne izađe čista. Izvadite ih iz pećnice i ohladite pet minuta, nakon čega ih možete jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo