Muffini s jabukama i čokoladom
Sastojci za muffini s jabukama i čokoladom:
125 g maslaca
230 g višenamjenskog brašna
3 g praška za pecivo
7 g sode bikarbone
110 g šećera u prahu
270 g pasiranih jabuka
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g čokolade
Prije nego što počnete s izradom muffina s jabukama i čokoladom, zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Obložite kalup za muffine s 12 rupa papirnatim kalupima za muffine te ih ostavite sa strane.
Nakon toga otopite maslac i ostavite sa strane kako bi se ohladio na sobnu temperaturu. U veliku zdjelu za miješanje prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve zajedno lijepo promiješajte, kako bi muffini s jabukama i čokoladom bile što ukusnije.
Ulijte pasirane jabuke, jaje, vaniliju i otopljeni maslac. Nježno miješajte lopaticom ili drvenom žlicom dok ne nastane mekana i glatka smjesa, pazeći da se ne premiješa.
Dodajte i komadiće čokolade i miješajte dok se ne sjedini. Žlicom stavljajte tijesto u pripremljeni kalup za muffine. Punite svaki kalup do tri četvrtine.
Muffine s jabukama i čokoladom pecite 15-20 minuta ili dok lagano ne poprime zlatnu boju i dok umetnuta čačkalica ne izađe čista. Izvadite ih iz pećnice i ohladite pet minuta, nakon čega ih možete jesti.