Recept i priprema /

Muffini s jabukama i čokoladom desert za poželjeti

Image
Foto: Pixabay

Kada pripremamo muffine, možemo se pripremati s raznim sastojcima. Kako napraviti muffine s jabukama i čokoladom?

15.7.2022.
11:39
Pixabay
VOYO logo

Muffini s jabukama i čokoladom

Sastojci za muffini s jabukama i čokoladom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

125 g maslaca
230 g višenamjenskog brašna
3 g praška za pecivo
7 g sode bikarbone
110 g šećera u prahu
270 g pasiranih jabuka
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g čokolade

Prije nego što počnete s izradom muffina s jabukama i čokoladom, zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Obložite kalup za muffine s 12 rupa papirnatim kalupima za muffine te ih ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga otopite maslac i ostavite sa strane kako bi se ohladio na sobnu temperaturu. U veliku zdjelu za miješanje prosijte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve zajedno lijepo promiješajte, kako bi muffini s jabukama i čokoladom bile što ukusnije.

Ulijte pasirane jabuke, jaje, vaniliju i otopljeni maslac. Nježno miješajte lopaticom ili drvenom žlicom dok ne nastane mekana i glatka smjesa, pazeći da se ne premiješa.

Dodajte i komadiće čokolade i miješajte dok se ne sjedini. Žlicom stavljajte tijesto u pripremljeni kalup za muffine. Punite svaki kalup do tri četvrtine.

Muffine s jabukama i čokoladom pecite 15-20 minuta ili dok lagano ne poprime zlatnu boju i dok umetnuta čačkalica ne izađe čista. Izvadite ih iz pećnice i ohladite pet minuta, nakon čega ih možete jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo