Muffini od pirovog brašna desert je za sve prigode. Priprema je vrlo jednostavana, a rezultat su ukusni muffini. Pripremite ove muffine i poslužite ih uz čaj ili kavu.
Sastojci za muffine od pirovog brašna:
- 2 jaja
- 150 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 100 g umaka pasiranih jabuka
- 1 banana
- 4 žlice meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 200 g pirovog brašna
- 1½ žličice praška za pecivo
- 1½ žličice sode bikarbone
- 1½ žličice cimeta
- 2 žlice sjemenki
Kada pripremate muffine od pirovog brašna, važno je da najprije zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Kalup za muffine s 12 udubljenja obložite s papirnatim oblicima. U vrču pomiješajte jaja, jogurt, ulje, umak od jabuka, bananu, med i vaniliju. Stavite preostale sastojke, osim sjemenki, u veliku zdjelu, dodajte prstohvat soli i promiješajte da se sjedini.
Ulijte mokre sastojke u pirovo brašno i kratko miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Nemojte previše miješati jer će muffini postati teški. Podijelite tijesto između kalupa. Pospite muffine s ekstra zobi i sjemenkama.
Muffine od pirovog brašna pecite 25 do 30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju i dobro se dignu, a štapić umetnut u sredinu muffina izađe čist. Izvadite muffine iz pećnice, i ostavite ih da se ohlade. Muffine od pirovog brašna možete čuvati u zatvorenoj posudi do tri dana.