Muffini od bobičastog voća i kvinoje savršen je proteinski desert. Priprema je vrlo jednostavna, a muffini su gotovi za manje od sat vremena. Najbolji su kada se ohlade i to uz šalicu toplog mlijeka ili čaja.
Muffini od bobičastog voća i kvinoje:
- 3/4 šalice brašna
- 1/4 šalice bademovog brašna
- žličica sirove kvinoje
- prašak za pecivo
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- 1/2 žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 2 jaja
- šalica punomasnog jogurta
- 1/4 šalice punomasnog mlijeka
- šalica bobičastog voća
Muffini od bobičastog voća i kvinoje priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pripremite kalup za muffine.
Pomiješajte brašno, kvinoju, prašak za pecivo, cimet, đumbir, sodu bikarbonu i sol. Zasebno pomiješajte jaja, jogurt, mlijeko i med. Napravite smjesu i dodajte u tu smjesu sve suhe sastojke.
Na kraju sa žlicom umiješajte bobičasto voće i s dobivenom smjesom punite košarice za muffine. Ove proteinske slatkiše pecite oko 20 minuta. Pečene muffine ohladite i poslužite.
Izaberite najbolji recept i napravite proteinske slatkiše prema svom ukusu.