Jeste li ikada vidjeli nešto jako uobičajeno i od toga napravili nešto potpuno novo. Mrkva na roštilju može se pripremiti za svega nekoliko minuta.
Sastojci za pripremu mrkve na roštilju:
- 1 kg mrkvi, oguljenih
- 2 žlice maslinovog ulja, podijeljene
- 3/4 žličice soli
- svježe mljeveni papar, po ukusu
- 1 žlica limunovog soka, ili po ukusu
- 2 žlice nasjeckane svježe metvice
- začini po ukusu
Kako se priprema mrkva na roštilju?
Zagrijte roštilj na srednje jaku temperaturu za pripremu mrkve na roštilju. Isključite jedan plamenik na jednoj strani roštilja ili za vatru na drveni ugljen stavite ugljen na jednu stranu kotlića.
Pomiješajte mrkvu s 1 žlicom ulja, pola žličice soli i papra. Pecite na roštilju, izravno na vatri, često okrećući dok ne pougljeni na mjestima, 7 do 10 minuta. Premjestite mrkvu na stranu roštilja s neizravnom toplinom, poklopite i pustite da se peče dok ne omekša, 17 do 20 minuta duže. Izvadite mrkvu s roštilja na pladanj.
Pomiješajte preostalu žlicu ulja, limunov sok i začine po ukusu u maloj posudi. Prelijte preko mrkve. Pospite mentom i preostalom ¼ žličice soli. Poslužite mrkvu na roštilju dok je topla ili na sobnoj temperaturi.