Znate li koje su mrkve najbolje za pripremu na maslacu? Baby mrkve su praktične za kuhanje i grickanje jer ih nije potrebno guliti. Baby mrkve su, u biti, veće mrkve koje su izrezane na manju veličinu. Za najsvježiji i najzdraviji izbor koristite svježu, neoguljenu mrkvu za grickanje i u receptima. Evo kako se priprema mrkva na maslacu.
Sastojci za pripremu mrkve na maslacu:
- 5 mrkvi
- 200 ml vode
- pola žličice soli
- 1 žlica šećera
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica nasjeckanog svježeg peršina ili vlasca
Želite znati kako se priprema mrkva na maslacu?
Za pripremu mrkve na maslacu, mrkvu oribajte i ogulite. Odrežite i bacite kraj stabljike i narežite na tanke kolutiće po dijagonali. Narezanu mrkvu stavite u srednju posudu za umake. Dodajte vodu, sol i šećer. Stavite tavu na srednje jaku vatru i zakuhajte. Smanjite vatru na srednje nisku, poklopite tavu i kuhajte oko 20 minuta, ili dok mrkva ne omekša. Ocijedite mrkvu i pomiješajte s 2 žlice maslaca i nasjeckanim peršinom. Mrkva na maslacu je pripremljena.