ČUDNA, ALI UKUSNA VARIJANTA /

Možete li zamisliti hamburger s jabukom?

Tomislav Gretić otkrio je što napraviti s mljevenim purećim mesom. "Čak ga i ja doma puno koristim", rekao je Kuhar i pol te dodao kako ova varijanta naoko može biti čudna, ali i da je vrlo ukusna.

16.4.2012.
18:00
VOYO logo

Pureći hamburger s jabukom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0,8 mljevenog purećeg mesa,

25 dkg jabuka,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20 g đumbira,

1 kom. jaja,

50 g maslaca.

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso posolite, popaprite, umiješajte naribanu jabuku te u smjesu dodajte jaje.

Očistite đumbir i dodajte ga smjesi. Izmiješajte sve zajedno i rukom oblikujte četiri jednake okruglice. Navlažite ruke i okruglice spljoštite u hamburgere te ih stavite da se peku u zagrijanoj tavici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajzerice, namazane maslacem, stavite na vruću tavu (bez ulja) dok ne poprime zlatno-žutu boju. Pecivo namažite senfom, dodajte mu hamburger i nasjeckanu rajčicu, pokrijte drugim hamburgerom te sve zajedno poklopite drugim dijelom peciva.

Cijelu pripremu ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo