Mogu li umjesto vrhnja za kuhanje koristiti obični jogurt? Evo kako koristiti jogurt umjesto vrhnja za kuhanje.
Pomiješajte jednake dijelove mlijeka i grčkog jogurta kao zamjenu za vrhnje za kuhanje u umacima i slanim receptima. Grčki jogurt bogat proteinima dat će bogatstvo i teksturu bez toliko masnoće kao vrhnje za kuhanje, ali imajte na umu: nije idealan za pečenje. Tako da jogurt umjesto vrhnja za kuhanje smijete koristiti, ali ne u jelima koja zahtijevaju visoko zagrijavanje.
Grčki jogurt umjesto vrhnja za kuhanje? Kako koristiti jogurt umjesto vrhnja za kuhanje?
Grčki jogurt je vrlo svestran i može se koristiti umjesto mnogih kremastih mliječnih proizvoda kao zdravija alternativa. Da bi djelovao na masno vrhnje, grčki jogurt treba razrijediti s jednakim dijelom punomasnog mlijeka. Grčki jogurt ima prirodnu notu, pa prilikom zamjene uzmite u obzir profil okusa jela. Ova zamjena vrhnja za kuhanje dobro funkcionira u smoothiejima, dipovima, preljevima, juhama i hladnim umacima. Dakle grčki jogurt umjesto vrhnja za kuhanje poprilično je dobra opcija.