'KUHAR I POL' VAM OTKRIVA /

Morski specijalitet na sasvim drugačiji način

'Kod nas ljudi dagnje uglavnom stavljaju na maslinovo ulje, češnjak, otvore ih, malo bijelog vina... i svi naprave istu stvar. Mi ćemo napraviti nešto drugačije', najavio je Tomislav Gretić i skuhao morski specijalitet za RTL-ove gledatelje.

28.4.2012.
17:30
VOYO logo

DAGNJE U ŠAFRANU za 4 osobe

Dagnje stavite na ugrijanu tavu, poklopite ih i nakon otprilike jedne minute dodajte malo bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SASTOJCI:

  1. 1,2 kg dagnji
  2. 10 dkg rajčice
  3. 2 dcl bijelo vino
  4. 2 dcl vrhnje za kuhanje
  5. 5 dkg maslaca
  6. šafran
  7. sol
  8. papar
  9. peršin
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dagnje stavite na ugrijanu tavu, poklopite ih i nakon otprilike jedne minute dodajte malo bijelog vina, nasjeckanu rajčicu i cvijet šafrana.

Kada rajčica omekša i dio tekućine ispari, dodajte vrhnje za kuhanje.

Pred kraj dodajte maslaca, posolite i stavite malo cijelog peršina.  

Image
Foto: RTL

Cijeli postupak pripreme ovog jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo