Monte torta gotova je za sat vremena, a priprema je jednostavna. Sve što je potrebno su biskvit, bijela i smeđa krema, a u nastavku pročitajte kako ide priprema.
Sastojci za biskvit za Monte tortu:
- 4 žumanjka
- 6 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 8 žlica brašna
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 dcl ulja
- 1/2 dcl mlijeka
- 4 bjelanjka
Sastojci za bijelu kremu za Monte tortu:
- 1 litra mlijeka
- 1 žlica gustina
- 6 žlica šećera
- 20 dkg margarina
Sastojci za smeđu kremu za Monte tortu:
- 1/2 litre miksanog vrhnja za šlag
- 30 dkg čokolade za kuhanje
Priprema Monte torte:
- biskvit:
Bjelanjke prvo izmiksajte u snijeg dok ne očvrsne, zatim dodajte šećer i žumanjke, pa opet malo promiješajte, a nakon toga dodajte polako sve ostale sastojke. Smjesu stavite na masni papir u lim veličine 30 × 40 cm. Kad vidite da je biskvit pečen, poprskajte ga hladnim mlijekom.
- bijela krema
Prvo prokuhajte gustin u mlijeku, a zatim ga pomiješajte s još malo mlijeka i šećera. Kad je kuhano, prekrijte prozirnom folijom da biste spriječili stvaranje korice. Nakon što se ohladi, dodajte margarin.
- smeđa krema
Otopite čokoladu na laganoj vatri, ali pazite da ne zakipi. Ostavite da se hladi cca. 2 sata. Smeđu kremu je najbolje napraviti prvu da se stigne ohladiti dok radimo ostalo.
Biskvit prvo premažite bijelom kremom, zatim prelijte smeđom kremom i tako ostavite da se ohladi preko noći kako bi se glazura stegnula. Monte torta je gotova i možete je poslužiti kada se dobro ohladi.