Mokri čokoladni biskvit ne zove se tako jer iz njega izlazi tekućina, već zbog toga jer je toliko sočan da jače ne može biti. Ako vam se zbog toga mokri čokoladni biskvit čini kompliciran za pripremu, opet ste se prevarili. Naime, mokri čokoladni biskvit ne može biti jednostavniji za pripremu.
Mokri čokoladni biskvit sastojci:
- 3 jaja
- 6 žlica glatkog brašna
- 7 žlica ulja
- 7 žlica mlijeka
- 2 žlice grisa
- 2 žlice kakaa u prahu
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Mokri čokoladni biskvit priprema:
Za početak pripreme stavite pećnicu da se zagrijava na 180 stupnjeva. Zatim pomiješajte brašno, prašak za pecivo, kakao i griz. U drugoj zdjeli jaja izmiksajte sa šećerm i vanilin šećerom, a zatim dodajte mlijeko i ulje. Sve dobro izmiksajte pa dodajte suhe sastojke i kuhačom spojite. Prelijte u lim za pečenje koji ste namastili i pobrašnili te pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Nakon isteka vremena, mokri čokoladni biskvit zasigurno je gotov, no provjerite čačkalicom ako niste sigurni. I ne zaboravite, mokri čokoladni biskvit možete nadograditi različitim kremama za veću sočnost ili poslužiti uz kuglicu sladoleda.