Mljeveno meso sa šampinjonima vrlo je jednostavno za pripremu. Ovaj ukusan recept zavoljet će cijela obitelj.
Sastojci za mljeveno meso sa šampinjonima:
- 400 g šampinjona
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka, sitno nasjeckana
- 2 zgnječena češnja češnjaka
- 2 žlice paste od rajčice
- 400 g goveđeg mljevenog mesa
- 800 g paradajza izrezanog na kockice
- pola šalice nasjeckanog lišća bosiljka
- 500 g tjestenine
- sitno naribani parmezan i listići bosiljka, za posluživanje
Priprema mljevenog mesa sa šampinjonima uz ovaj recept za bolonjez.
Šampinjone sitno nasjeckajte ručno ili alternativno izmiksajte u multipraktiku dok ne budu fino nasjeckani. Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, pirjajte 3 minute ili dok ne omekšaju. Dodajte gljive, pojačajte vatru i kuhajte 5 minuta ili dok vlaga gotovo ne ispari. Dodajte pastu od rajčice, kuhajte uz miješanje 1 minutu.
Dodajte mljeveno meso, kuhajte usitnjavajući mljeveno meso drvenom kuhačom dok mljeveno meso ne promijeni boju. Dodajte rajčice i prokuhajte. Smanjite toplinu na najnižu. Pirjajte bez poklopca 20 minuta ili dok se ne zgusne. Umiješajte bosiljak u mljeveno meso sa šampinjonima i začinite. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u loncu s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju. Ocijedite i vratite u posudu. Promiješajte umak od gljiva, parmezan i dodatni bosiljak.