Jela s gljivama /

Mljeveno meso sa šampinjonima ukusno glavno jelo

Image

Trebate recept za mljeveno meso sa šampinjonima? Mljeveno meso sa šampinjonima možete pripremiti u ovom receptu za bolonjez.

1.9.2022.
15:43
VOYO logo

Mljeveno meso sa šampinjonima vrlo je jednostavno za pripremu. Ovaj ukusan recept zavoljet će cijela obitelj.

Sastojci za mljeveno meso sa šampinjonima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g šampinjona
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 2 zgnječena češnja češnjaka
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 400 g goveđeg mljevenog mesa
  • 800 g paradajza izrezanog na kockice
  • pola šalice nasjeckanog lišća bosiljka
  • 500 g tjestenine
  • sitno naribani parmezan i listići bosiljka, za posluživanje

Priprema mljevenog mesa sa šampinjonima uz ovaj recept za bolonjez.

Šampinjone sitno nasjeckajte ručno ili alternativno izmiksajte u multipraktiku dok ne budu fino nasjeckani. Zagrijte ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak, pirjajte 3 minute ili dok ne omekšaju. Dodajte gljive, pojačajte vatru i kuhajte 5 minuta ili dok vlaga gotovo ne ispari. Dodajte pastu od rajčice, kuhajte uz miješanje 1 minutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte mljeveno meso, kuhajte usitnjavajući mljeveno meso drvenom kuhačom dok mljeveno meso ne promijeni boju. Dodajte rajčice i prokuhajte. Smanjite toplinu na najnižu. Pirjajte bez poklopca 20 minuta ili dok se ne zgusne. Umiješajte bosiljak u mljeveno meso sa šampinjonima i začinite. U međuvremenu skuhajte tjesteninu u loncu s kipućom slanom vodom prema uputama na pakiranju. Ocijedite i vratite u posudu. Promiješajte umak od gljiva, parmezan i dodatni bosiljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo