Glavno jelo /

Kako pripremiti mljeveno meso i gljive?

Image
Foto: Pixabay

Mljeveno meso i gljive možete vrlo lako iskombinirati. Kako pripremiti mljeveno meso i gljive?

1.10.2022.
11:38
Pixabay
VOYO logo

U potrazi za savršeno brzim, a ukusnim receptom, kojim ćete oduševiti goste, možete pripremiti mljeveno meso i gljive.

Sastojci za mljeveno meso i gljive:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 30 g suhih vrganja
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 srednja krumpira
  • 1 manji celer
  • ½ žličice mljevenog bijelog papra
  • 2 velika luka
  • 400 g mljevenog mesa

Mljeveno meso i gljive priprema:

Kako biste pripremili mljeveno meso i gljive, suhe gljive i balzamični ocat najprije stavite u posudu i prelijte sa 400 mililitara kipuće vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte krumpir i celer zajedno 18 do 20 minuta dok ne omekšaju, zatim ih ocijedite i ostavite da se osuše na pari. Na sastojke nanesite prstohvat bijelog papra.

U međuvremenu zagrijte ulje u velikoj dubokoj tavi koja se ne lijepi i pržite luk desetak minuta uz povremeno miješanje dok ne porumeni.

Dodajte mljeveno meso i svježe gljive i pržite pet minuta dok mljeveno meso ne porumeni. Poklopite posudu i pirjajte 20 minuta uz povremeno miješanje dok se sve ne zgusne. Vaše mljeveno meso i gljive su gotove te možete uživati u obroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo