Mljevena svinjetina je meso koje se dobiva od mljevenja svinjskih dijelova, kao što su lopatica, but i trbušna šupljina. Mljevena svinjetina je prilično univerzalni sastojak koji se može koristiti za razne jela, kao što su kobasice, mesne okruglice, umaci i punjene paprike. No, koji su najukusniji recepti za mljevenu svinjetinu?
Jedan od jednostavnih recepata s mljevenom svinjetinom je kobasica od mljevene svinjetine. Za pripremu ove kobasice, potrebno je pomiješati mljevenu svinjetinu s začinima poput paprike, kumina i korijandera te ih zamijesiti u glatku smjesu. Zatim se smjesa stavlja u crijevo i peče u pećnici dok ne dobije željenu hrskavost.
Drugi jednostavan recept s mljevenom svinjetinom je punjena paprika. Za pripremu punjene paprike, potrebno je pomiješati mljevenu svinjetinu s kuhanom rižom, začinima, lukom i češnjakom. Zatim se smjesa puni u paprike i peče u pećnici dok paprike ne omekšaju.
Mljevena svinjetina se također može koristiti za pripremu umaka. Za jednostavan umak s mljevenom svinjetinom, potrebno je popržiti mljevenu svinjetinu s lukom i češnjakom, dodati pelate od rajčice, vodu i začine poput origana i papra. Zatim se umak kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne. Mljevena svinjetina je prilično univerzalni sastojak koji se može koristiti za razne jela.