Kuharica / Recepti i ideje za pripremu jela od miješanog mljevenog mesa

Image
Foto: Pixabay

Miješano mljeveno meso uvijek je pobjednik, brzo je i pristupačno te također vrlo svestrano. Pripremite ovaj recept za miješano mljeveno meso i uživajte.

8.12.2022.
10:01
Pixabay
VOYO logo

Odaberite miješano mljeveno meso od govedine, janjetine, svinjetine ili piletine kako bi vaš sljedeći obrok bio jednostavan i ukusan. Evo kako se pripremaju mesne okruglice kao jedan od glavnih recepata za miješano mljeveno meso.

Sastojci za ovo miješano mljeveno meso:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg goveđeg mljevenog mesa
  • 25 dkg svinjskog mljevenog mesa
  • glavica luka, naribana ili jako sitno narezana
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 10 dkg riže dugog zrna
  • žličica soli češnjaka
  • 2 jaja
  • 8 dcl soka od rajčice
  • 6 dcl vode

Kako se priprema miješano mljeveno meso?

Pomiješajte mljeveno meso, luk, peršin, rižu, češnjak, sol i jaja u velikoj zdjeli. Čistim rukama dobro promiješajte. Napunjene žlice smjese uvaljajte u polpete. Prebacite na tanjur. Pomiješajte kondenziranu juhu od rajčice i vodu u velikoj dubokoj tavi. Miješajte dok se ne sjedini. Zakuhajte na srednje jakoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kipuću juhu dodajte mesne okruglice. Smanjite temperaturu na srednje nisku. Poklopite i kuhajte 20-25 minuta ili dok riža ne omekša i mesne okruglice se skuhaju. Pospite peršinom i poslužite uz brokulu kuhanu na pari. Ovaj recept za miješano mljeveno meso je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo