Odaberite miješano mljeveno meso od govedine, janjetine, svinjetine ili piletine kako bi vaš sljedeći obrok bio jednostavan i ukusan. Evo kako se pripremaju mesne okruglice kao jedan od glavnih recepata za miješano mljeveno meso.
Sastojci za ovo miješano mljeveno meso:
- 25 dkg goveđeg mljevenog mesa
- 25 dkg svinjskog mljevenog mesa
- glavica luka, naribana ili jako sitno narezana
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 10 dkg riže dugog zrna
- žličica soli češnjaka
- 2 jaja
- 8 dcl soka od rajčice
- 6 dcl vode
Kako se priprema miješano mljeveno meso?
Pomiješajte mljeveno meso, luk, peršin, rižu, češnjak, sol i jaja u velikoj zdjeli. Čistim rukama dobro promiješajte. Napunjene žlice smjese uvaljajte u polpete. Prebacite na tanjur. Pomiješajte kondenziranu juhu od rajčice i vodu u velikoj dubokoj tavi. Miješajte dok se ne sjedini. Zakuhajte na srednje jakoj vatri.
U kipuću juhu dodajte mesne okruglice. Smanjite temperaturu na srednje nisku. Poklopite i kuhajte 20-25 minuta ili dok riža ne omekša i mesne okruglice se skuhaju. Pospite peršinom i poslužite uz brokulu kuhanu na pari. Ovaj recept za miješano mljeveno meso je gotov.