Govedina i svinjetina najpopularnije su vrste mesa za tortilje i možete stvoriti fantastične kombinacije koristeći ove sastojke. Pogledajte koje se meso za tortilje najčešće koristi uz ovaj recept za tortilje.
Sastojci za pripremu tortilja:
- 2 šalice tanko narezanog kuhanog goveđeg odreska
- glavica luka nasjeckana
- 1/4 šalice salse
- pola žličice mljevenog kima
- pola žličice čilija u prahu
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 1,5 žličica brašna
- pola šalice hladne vode
- 6 tortilja, zagrijanih
- naribani sir, nasjeckana zelena salata i rajčice te dodatna salsa, po želji
Kako se pripremaju tortilje:
U velikoj tavi pirjajte odrezak i luk 1 minutu. Umiješajte salsu, kumin, čili u prahu i češnjak u prahu. U maloj zdjeli pomiješajte brašno i vodu dok ne postane glatko. Postupno dodajte u tavu. Zakuhajte i kuhajte i miješajte 1-2 minute ili dok se ne zgusne. Stavite goveđu smjesu na tortilje. Na vrh po želji dodajte sir, zelenu salatu, rajčice i salsu. Presavijte tortilju. Sada ste sigurni koje se meso za tortilje koristi. Dobar tek!