Meso pripremljeno u lisnatom tijestu moguće je na različite načine. Donosimo provjereni, ukusan recept kako se može pripremiti meso u lisnatom tijestu.
Meso u lisnatom tijestu sastojci:
- 1 jaje
- 300 g mljevenog mesa
- Sol i papar
- 1 mrkva
- 1 glavica luka
- 400 g lisnatog tijesta
Meso u lisnatom tijestu priprema:
Kada pripremate meso u lisnatom tijestu, najprije Izrežitei glavicu luka i jednu vecu mrkvu na sitnije kockice pa sve prodinstajte na vodi desetak minuta. Nakon toga dodajte meso začinjeno paprom, soli i vegetom. Sve zajedno dinstajte još pola sata i začinite po želji.
Meso možete dodati u lisnato tijesto kada je još vruće, ali bit će dobro i ohlađeno. Meso u lisnatom tijestu raširite, jedino rubove ostavite bez tijesta. Nakon što ste napunili lisnato tijesto zarolajte ga i premažite jajetom.
Meso u lisnatom tijestu pecite otprilike 40 minuta na 180 stupnjeva. Nakon proteka vremena uživajte u ukusnom obroku.