Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako pripremiti meso pečeno u foliji?

Meso pečeno u foliji sočnije je od ičeg što ste probali. Kako se meso peče u foliji?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kod pečenja u foliji, izvadite meso iz hladnjaka otprilike pola sata prije pečenja kako bi vanjski dio mesa došao na sobnu temperaturu. Stavite meso u plitku posudu i prekrijte ga plastičnom folijom da ostane čisto. Meso najčešće ima tendenciju zagorjeti izvana i postati žilavo iznutra kada se peče iznenada.

Postavite pećnicu na 170 stupnjeva. Pustite da se vaša pećnica zagrije kako biste osigurali ravnomjerno pečenje mesa.

Nakon toga otkinite list aluminijske folije dovoljno velik da obilno zamota meso. Stavite foliju na lim za pečenje ili u široku tepsiju kako bi prijenos mesa u pećnicu i van nje bio što sigurniji. Meso stavite u sredinu folije.

Meso osušite papirnatim ručnikom ili čistom kuhinjskom krpom. Narežite nožem na velike površine masnoće, ali nemojte uklanjati masnoću. Kriške omogućuju da se meso i masnoća stežu različitim brzinama bez uvijanja u foliji. Posolite i popaprite.

Meso se u foliji peče lagano tri do četiri sata, ovisno o vrsti mesa. Možete ga izvaditi kada unutarnja temperatura dosegne 60 stupnjeva, što ćete lako provjeriti termometrom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike