Recept i priprema /

Kako pripremiti meso pečeno u foliji?

Image
Foto: Pixabay

Meso pečeno u foliji sočnije je od ičeg što ste probali. Kako se meso peče u foliji?

31.3.2022.
13:15
Pixabay
VOYO logo

Kod pečenja u foliji, izvadite meso iz hladnjaka otprilike pola sata prije pečenja kako bi vanjski dio mesa došao na sobnu temperaturu. Stavite meso u plitku posudu i prekrijte ga plastičnom folijom da ostane čisto. Meso najčešće ima tendenciju zagorjeti izvana i postati žilavo iznutra kada se peče iznenada.

Postavite pećnicu na 170 stupnjeva. Pustite da se vaša pećnica zagrije kako biste osigurali ravnomjerno pečenje mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga otkinite list aluminijske folije dovoljno velik da obilno zamota meso. Stavite foliju na lim za pečenje ili u široku tepsiju kako bi prijenos mesa u pećnicu i van nje bio što sigurniji. Meso stavite u sredinu folije.

Meso osušite papirnatim ručnikom ili čistom kuhinjskom krpom. Narežite nožem na velike površine masnoće, ali nemojte uklanjati masnoću. Kriške omogućuju da se meso i masnoća stežu različitim brzinama bez uvijanja u foliji. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meso se u foliji peče lagano tri do četiri sata, ovisno o vrsti mesa. Možete ga izvaditi kada unutarnja temperatura dosegne 60 stupnjeva, što ćete lako provjeriti termometrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo